Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś z jabłkiem i radicchio*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kamila" data-source="post: 202008" data-attributes="member: 8"><p>ŁOSOŚ Z JABŁKIEM I RADICCHIO </p><p></p><p>4 sztuki ryby (po ok. 150 g), 1 główka radicchio (najlepiej trevigiano), 1 jabłko, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, ocet jabłkowy, 1 łyżeczka cukru, oliwa z oliwek do smażenia, sól, biały pieprz prosto z młynka. </p><p>Radicchio przekroić na pół, wyciąć i wyrzucić trzon. Poszatkować na paski 3-5 mm. Jabłka pokroić na cwiartki i pozbawić gniazd nasiennych i poszatkować jak sałatę. </p><p>Obrany i pokrojony w cienkie plasterki czosnek, zeszklić na maśle. Dodać cukier i odczekać aż zacznie leciutko karmelizować. Wrzucić na to radicchio i kolejno jabłka. Na koniec podlać do smaku octem jabłkowym. </p><p>Rybę przyprawić solą i pieprzem. Smażyć tylko po stronie skóry. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 250 stopni na 2 minuty. </p><p>Na środek dużego płaskiego talerza nałożyć porcję radicchio i na niej położyć rybę, skórą do góry.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kamila, post: 202008, member: 8"] ŁOSOŚ Z JABŁKIEM I RADICCHIO 4 sztuki ryby (po ok. 150 g), 1 główka radicchio (najlepiej trevigiano), 1 jabłko, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, ocet jabłkowy, 1 łyżeczka cukru, oliwa z oliwek do smażenia, sól, biały pieprz prosto z młynka. Radicchio przekroić na pół, wyciąć i wyrzucić trzon. Poszatkować na paski 3-5 mm. Jabłka pokroić na cwiartki i pozbawić gniazd nasiennych i poszatkować jak sałatę. Obrany i pokrojony w cienkie plasterki czosnek, zeszklić na maśle. Dodać cukier i odczekać aż zacznie leciutko karmelizować. Wrzucić na to radicchio i kolejno jabłka. Na koniec podlać do smaku octem jabłkowym. Rybę przyprawić solą i pieprzem. Smażyć tylko po stronie skóry. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 250 stopni na 2 minuty. Na środek dużego płaskiego talerza nałożyć porcję radicchio i na niej położyć rybę, skórą do góry. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś z jabłkiem i radicchio*
Top
Bottom