Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś z jogurtem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1508871" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis ten mam od dawna na kartce z jakiegoś czasopisma. Dopiero teraz doszłam, że była ona z mało znanego mi czasopisma &quot;Kuchnia i Styl&quot; sprzed lat. Świeżego łososia i i inne dobre ryby kupuję w Almie. Podane tu proporcje wystarczą dla 4 osób.</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>- 4 filety z łososia </p><p>- 125 ml (pół szklanki) jogurtu naturalnego</p><p>- 2 łyżki mąki pszennej</p><p>- 1 łyżka soku cytrynowego</p><p>- 1 łyżka curry w proszku</p><p>- 2 łyżki tartej bułki</p><p>- przyprawa do ryb (biorę Knorra)</p><p></p><p>Łososia umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawą do ryb. Wymieszać w miseczce jogurt z curry i mąką. Filety posmarować sosem i posypać tartą bułką. Wlać do naczynia 2 łyżki wody. Piec 15 - 20 minut (zależnie od grubości filetów) w piekarniku nagrzanym do 180 st.C.</p><p>Ja podaję z ziemniakami ugotowanymi, pokrojonymi wzdłuż na 4 - 6 części, skropionymi masłem i podpieczonymi w innym naczyniu w tym samym czasie, kiedy piecze się ryba. Do tego dowolne surówki, chociaż mnie najbardziej smakuje z pora.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1508871, member: 10341"] Przepis ten mam od dawna na kartce z jakiegoś czasopisma. Dopiero teraz doszłam, że była ona z mało znanego mi czasopisma "Kuchnia i Styl" sprzed lat. Świeżego łososia i i inne dobre ryby kupuję w Almie. Podane tu proporcje wystarczą dla 4 osób. [B]Składniki [/B]- 4 filety z łososia - 125 ml (pół szklanki) jogurtu naturalnego - 2 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka soku cytrynowego - 1 łyżka curry w proszku - 2 łyżki tartej bułki - przyprawa do ryb (biorę Knorra) Łososia umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawą do ryb. Wymieszać w miseczce jogurt z curry i mąką. Filety posmarować sosem i posypać tartą bułką. Wlać do naczynia 2 łyżki wody. Piec 15 - 20 minut (zależnie od grubości filetów) w piekarniku nagrzanym do 180 st.C. Ja podaję z ziemniakami ugotowanymi, pokrojonymi wzdłuż na 4 - 6 części, skropionymi masłem i podpieczonymi w innym naczyniu w tym samym czasie, kiedy piecze się ryba. Do tego dowolne surówki, chociaż mnie najbardziej smakuje z pora. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś z jogurtem
Top
Bottom