Losos z pesto zapiekany w ciescie filo*

Aniutka

Well-known member
Maj 11, 2008
2,416
2,349
113
Przepis niezbyt dokladny, z serii "na oko".

Skladniki:
- filety z lososia (moga byc mrozone)
- ciasto filo (potrzebne sa 4 warstwy na jedna osobe)
- roztopione maslo
- pesto (tyle lyzek ile porcji lososia)

Lososia rozmrozic jesli mrozony, usunac skore. Ciasto filo ukladac warstwami, po 4 warstwy na jedna porcje, smarujac kazda warstwe maslem. Na ciasto ulozyc porcje lososia, na lososia lyzke pesto. Zawinac calosc w maly pakunek
icon_smile.gif
Ciasto mozna docinac na odpowiednia wielkosc. Pakunki po wierzchu posmarowac lekko maslem, ulozyc na blasze wylozonej folia aluminiowa i piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez ok 20 minut, az do zrumienienia sie ciasta.
podawac z salata.
Zdjecia nie mam, nastepnym razem zrobie i dodam.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy