- Maj 11, 2008
- 2,416
- 2,349
- 113
Przepis niezbyt dokladny, z serii "na oko".
Skladniki:
- filety z lososia (moga byc mrozone)
- ciasto filo (potrzebne sa 4 warstwy na jedna osobe)
- roztopione maslo
- pesto (tyle lyzek ile porcji lososia)
Lososia rozmrozic jesli mrozony, usunac skore. Ciasto filo ukladac warstwami, po 4 warstwy na jedna porcje, smarujac kazda warstwe maslem. Na ciasto ulozyc porcje lososia, na lososia lyzke pesto. Zawinac calosc w maly pakunek
Ciasto mozna docinac na odpowiednia wielkosc. Pakunki po wierzchu posmarowac lekko maslem, ulozyc na blasze wylozonej folia aluminiowa i piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez ok 20 minut, az do zrumienienia sie ciasta.
podawac z salata.
Zdjecia nie mam, nastepnym razem zrobie i dodam.
Skladniki:
- filety z lososia (moga byc mrozone)
- ciasto filo (potrzebne sa 4 warstwy na jedna osobe)
- roztopione maslo
- pesto (tyle lyzek ile porcji lososia)
Lososia rozmrozic jesli mrozony, usunac skore. Ciasto filo ukladac warstwami, po 4 warstwy na jedna porcje, smarujac kazda warstwe maslem. Na ciasto ulozyc porcje lososia, na lososia lyzke pesto. Zawinac calosc w maly pakunek

podawac z salata.
Zdjecia nie mam, nastepnym razem zrobie i dodam.
Ostatnią edycję dokonał moderator: