Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Losos z rabarbarem i czerwona kapusta
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1441708" data-attributes="member: 1142"><p>Inspiracja byl <a href="http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Roasted-Salmon-with-Rhubarb-and-Red-Cabbage-358209" target="_blank">ten przepis </a> jak rowniez nasza wiosenna akcja rabarbarowa.</p><p></p><p>Dla 4 osob:</p><p></p><p>3lyzeczki czarnych nasion gorczycy, uprazonych na suchej patelni i wystudzonych</p><p>1 szklanka swiezego soku z pomaraczy</p><p>1/4 szklanki wody</p><p>3/4 szklanki cukru</p><p>1 czubata lyzka stratej skorki pomaranczowej</p><p>2 lyzki nasion kolendry</p><p>1 lyzka nasion kminku</p><p>1 x 5cm kawalek swiezego imbiru, starty</p><p>5-6 lodyg rabarbaru, pokrojonych na grube 6cm zapalki</p><p>1 mala glowka czerwonej kapusty, obgotowana krotko w lekko osolonej wodzie</p><p>1/3 szklanki octu Sherry</p><p>1/3 szklanki czerwonego wina</p><p>filet lososia ze skora, pokrojony na 4 kawalki</p><p>oliwa z oliwek</p><p></p><p>Zagotowac sok, wode, cukier i starta skorke, mieszac do calkowitego rozpuszczenia cukru. Zmniejszyc ogien, dodac przyprawy, gotowac ok 10 min do uzyskania lekkiego syropu. Dodac pokrojony rabarbar i na malym ogniu dusic pod przykryciem 2min, rabarbar ma byc miekki ale trzymac ksztalt. Wyjac go z syropu na talerz.</p><p></p><p>Syrop podgrzac tak aby delikatnie bulgotal, dodac kapuste, ocet, wino i na malym ogniu, czesciowo przykryte, dusic az kapusta stanie sie calkiem miekka a plyn znacznie zredukuje (ok 30 min). Nie zapomniec o mieszaniu. Zdjac z ognia doprawic dola i pieprzem.</p><p></p><p>Kazdy kawalek lososia ulozyc na blasze wylozonej papierem do pieczenia (skora w dol), posmarowac oliwa i upiec (220C, ok.15 min).</p><p></p><p>Podgrzac rabarbar. Na talerze wylozyc najpierw kapuste, na to rybe, a na nia rabarbar. Mozna dodac salatke z rukoli na przyklad i jogurt zwykly.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1441708, member: 1142"] Inspiracja byl [URL="http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Roasted-Salmon-with-Rhubarb-and-Red-Cabbage-358209"]ten przepis [/URL] jak rowniez nasza wiosenna akcja rabarbarowa. Dla 4 osob: 3lyzeczki czarnych nasion gorczycy, uprazonych na suchej patelni i wystudzonych 1 szklanka swiezego soku z pomaraczy 1/4 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 1 czubata lyzka stratej skorki pomaranczowej 2 lyzki nasion kolendry 1 lyzka nasion kminku 1 x 5cm kawalek swiezego imbiru, starty 5-6 lodyg rabarbaru, pokrojonych na grube 6cm zapalki 1 mala glowka czerwonej kapusty, obgotowana krotko w lekko osolonej wodzie 1/3 szklanki octu Sherry 1/3 szklanki czerwonego wina filet lososia ze skora, pokrojony na 4 kawalki oliwa z oliwek Zagotowac sok, wode, cukier i starta skorke, mieszac do calkowitego rozpuszczenia cukru. Zmniejszyc ogien, dodac przyprawy, gotowac ok 10 min do uzyskania lekkiego syropu. Dodac pokrojony rabarbar i na malym ogniu dusic pod przykryciem 2min, rabarbar ma byc miekki ale trzymac ksztalt. Wyjac go z syropu na talerz. Syrop podgrzac tak aby delikatnie bulgotal, dodac kapuste, ocet, wino i na malym ogniu, czesciowo przykryte, dusic az kapusta stanie sie calkiem miekka a plyn znacznie zredukuje (ok 30 min). Nie zapomniec o mieszaniu. Zdjac z ognia doprawic dola i pieprzem. Kazdy kawalek lososia ulozyc na blasze wylozonej papierem do pieczenia (skora w dol), posmarowac oliwa i upiec (220C, ok.15 min). Podgrzac rabarbar. Na talerze wylozyc najpierw kapuste, na to rybe, a na nia rabarbar. Mozna dodac salatke z rukoli na przyklad i jogurt zwykly. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Losos z rabarbarem i czerwona kapusta
Top
Bottom