Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś z tagliatelle i papryką*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="reniula" data-source="post: 61881" data-attributes="member: 216"><p>Porcja na 2 osoby</p><p></p><p>2 dzwonka łososia</p><p>1 papryka albo po pół np.czerwonej i żółtej</p><p>1 fioletowa cebula </p><p>200ml.śmietanki słodkiej</p><p>kieliszek białego półsł. lub półwytr. winka</p><p>koperek</p><p>kostka knorra z kury</p><p>sok z pół cytryny </p><p>trochę mąki</p><p>oliwa z oliwek</p><p></p><p>5 gniazdek tagliatelle</p><p></p><p></p><p>Filety z łososia zalać rozpuszczoną /letnią /kostką knorra+sok z 1/2cytryny +pół pęczka koperku i niech sobie tak poleży z godzinkę.</p><p></p><p>W międzyczasie na oliwie udusić na pół twardo paprykę i cebulę pokrojone w paseczki podlane winkiem /do wyparowania/.</p><p></p><p>Na drugiej patelni usmażyć wyjętego z zalewy łososia obtoczonego mąką po 5 min .z każdej strony.Łososia wyjąć na talerze a do tej patelni wlać resztki tej zalewy w której moczył sie łosoś,śmietanę i pogotować ,żeby sie trochę zredukowało.Potem do tego wrzucić paprykę i pozostały koperek i zagrzać.Ugotowane tagliatelle wrzucić do tego sosu i wymieszać.</p><p>Podawać z wcześniej usmażonym łososiem.</p><p></p><p>Przepis nie pamiętam skąd ale zmodyfikowany przez mojego męża.</p><p>Pycha i tyle.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="reniula, post: 61881, member: 216"] Porcja na 2 osoby 2 dzwonka łososia 1 papryka albo po pół np.czerwonej i żółtej 1 fioletowa cebula 200ml.śmietanki słodkiej kieliszek białego półsł. lub półwytr. winka koperek kostka knorra z kury sok z pół cytryny trochę mąki oliwa z oliwek 5 gniazdek tagliatelle Filety z łososia zalać rozpuszczoną /letnią /kostką knorra+sok z 1/2cytryny +pół pęczka koperku i niech sobie tak poleży z godzinkę. W międzyczasie na oliwie udusić na pół twardo paprykę i cebulę pokrojone w paseczki podlane winkiem /do wyparowania/. Na drugiej patelni usmażyć wyjętego z zalewy łososia obtoczonego mąką po 5 min .z każdej strony.Łososia wyjąć na talerze a do tej patelni wlać resztki tej zalewy w której moczył sie łosoś,śmietanę i pogotować ,żeby sie trochę zredukowało.Potem do tego wrzucić paprykę i pozostały koperek i zagrzać.Ugotowane tagliatelle wrzucić do tego sosu i wymieszać. Podawać z wcześniej usmażonym łososiem. Przepis nie pamiętam skąd ale zmodyfikowany przez mojego męża. Pycha i tyle. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś z tagliatelle i papryką*
Top
Bottom