Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś z warzywami (kasha)*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Johasia" data-source="post: 39287" data-attributes="member: 36"><p>Do garnka z gotującą się wodą wrzucam na specjalne sitko warzywa (np. mrożonka), następnie polewam je oliwą z oliwek i posypuję przyprawami (można delikatnie posolić jak ktoś lubi) i mieszam, zakrywam naczynie. </p><p>Filet ze skórką kroję na 2cm paski podaję po dwa paski na osobę. </p><p>Gdy warzywka są już lekko miękkie układam na połowie warzyw kawałki ryby, (które też polewam oliwką), a pozostałymi warzywkami posypuję łososia. Od czasu do czasu (po ok. 10 minutach zaglądam pod warzywka czy mięsko się ścięło. Rybie mięso musi być soczyste i miękkie, taki efekt daje przetrzymywanie podczas gotowania między warstwami warzyw. </p><p>Danie wykładam na talerz łososia znów polewam oliwką i posypuję pokrojonym drobno koperkiem. Warzywa już na talerzu dla uzyskania wyrazistszego smaku posypuję niewielką ilością utartego żółtego sera. </p><p>Zamiennie dodaję zamiast łososia lekko rozbite kawałki fileta z kurczaka lub indyka, lecz wtedy nie skrapiam tak obficie oliwką. </p><p>Danie to pałaszuję samodzielnie bez żadnych już dodatków, dla żarłoków mogą być jako dodatek ziemniaki</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Johasia, post: 39287, member: 36"] Do garnka z gotującą się wodą wrzucam na specjalne sitko warzywa (np. mrożonka), następnie polewam je oliwą z oliwek i posypuję przyprawami (można delikatnie posolić jak ktoś lubi) i mieszam, zakrywam naczynie. Filet ze skórką kroję na 2cm paski podaję po dwa paski na osobę. Gdy warzywka są już lekko miękkie układam na połowie warzyw kawałki ryby, (które też polewam oliwką), a pozostałymi warzywkami posypuję łososia. Od czasu do czasu (po ok. 10 minutach zaglądam pod warzywka czy mięsko się ścięło. Rybie mięso musi być soczyste i miękkie, taki efekt daje przetrzymywanie podczas gotowania między warstwami warzyw. Danie wykładam na talerz łososia znów polewam oliwką i posypuję pokrojonym drobno koperkiem. Warzywa już na talerzu dla uzyskania wyrazistszego smaku posypuję niewielką ilością utartego żółtego sera. Zamiennie dodaję zamiast łososia lekko rozbite kawałki fileta z kurczaka lub indyka, lecz wtedy nie skrapiam tak obficie oliwką. Danie to pałaszuję samodzielnie bez żadnych już dodatków, dla żarłoków mogą być jako dodatek ziemniaki [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś z warzywami (kasha)*
Top
Bottom