Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś zapiekany z koprem włoskim*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marianna" data-source="post: 1286065" data-attributes="member: 5086"><p>Pół kg łososia, duża bulwa kopru, oliwa z oliwek, limonka, czarny pieprz, garść suszonych pomidorów, parmezan </p><p></p><p>Łososia (miałam jeden płat) ułożyć w naczyniu żaroodpornym skórą do dołu. Polać sokiem z limonki (dość solidnie), popieprzyć i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. W tym czasie pokroić koper i poddusić na oliwie (mało oliwy), lekko posolić. </p><p></p><p>Wyciągnąć łososia z lodówki, na wierzch ryby położyć kilka suszonych pomidorów. Pokropić oliwą spod pomidorów. Posolić delikatnie. Na wierzchu ułożyć podduszony koper. Piec ok. 20 minut. Wyciągnąć, posypać startym serem na wierzchu i zapiekać jeszcze chwilę, żeby się ser rozpuścił.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marianna, post: 1286065, member: 5086"] Pół kg łososia, duża bulwa kopru, oliwa z oliwek, limonka, czarny pieprz, garść suszonych pomidorów, parmezan Łososia (miałam jeden płat) ułożyć w naczyniu żaroodpornym skórą do dołu. Polać sokiem z limonki (dość solidnie), popieprzyć i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. W tym czasie pokroić koper i poddusić na oliwie (mało oliwy), lekko posolić. Wyciągnąć łososia z lodówki, na wierzch ryby położyć kilka suszonych pomidorów. Pokropić oliwą spod pomidorów. Posolić delikatnie. Na wierzchu ułożyć podduszony koper. Piec ok. 20 minut. Wyciągnąć, posypać startym serem na wierzchu i zapiekać jeszcze chwilę, żeby się ser rozpuścił. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś zapiekany z koprem włoskim*
Top
Bottom