Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Luksusowy krem serowo-pieczarkowy-błyskawiczny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Marg" data-source="post: 815828" data-attributes="member: 10941"><p>Potrzebujemy:</p><p>* 400-450 ml mleka</p><p>* opakowanie serka pleśniowego białego (President, Valbon, Turek)~100g</p><p>* opakowanie serka topionego 100 g</p><p>* pół kg pieczarek</p><p>* mąka</p><p>* 2-3 łyżki masła</p><p>* pieprz cayenne</p><p>* gałka muszkatołowa</p><p>* sól</p><p>* pęczek szczypiorku</p><p>* bułka/bagietka na grzanki</p><p></p><p>Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić i obsmażyć na maśle na złoto. Pod koniec smażenia oprószyć pieczarki łyżką mąki. Przełożyć pieczarki na talerzyk, na patelnię wsypać pokrojoną w kostkę bułkę i zrobić grzanki. Mleko zagotować (można dodać odrobinę masła), do wrzącego wrzucić pokrojone sery. Jeśli jest blender - miksujemy na gładko, jeśli nie ma - gotujemy mieszając tak długo, aż się rozpuszczą (w takim przypadku dobrze jest bardzo drobno je pokroić). Kiedy konsystencja jest już gładka solimy (ale oszczędnie), dajemy szczyptę cayenne i gałki - dosmakowujemy wg własnych upodobań. Wrzucamy pieczarki - mieszamy. Gotowe. Oczywiście jeśli zupa wyszła zbyt gęsta można dolać mleka i porządnie rozmieszać. Po przełożeniu do bulionówek (albo czegoś podobnego) posypujemy grzankami i szczypiorem. Szczypioru nie żałować. </p><p>Przepis znaleziony w necie dawno dawno temu. Porcja na dwie osoby. Uwaga - syte i kaloryczne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Marg, post: 815828, member: 10941"] Potrzebujemy: * 400-450 ml mleka * opakowanie serka pleśniowego białego (President, Valbon, Turek)~100g * opakowanie serka topionego 100 g * pół kg pieczarek * mąka * 2-3 łyżki masła * pieprz cayenne * gałka muszkatołowa * sól * pęczek szczypiorku * bułka/bagietka na grzanki Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić i obsmażyć na maśle na złoto. Pod koniec smażenia oprószyć pieczarki łyżką mąki. Przełożyć pieczarki na talerzyk, na patelnię wsypać pokrojoną w kostkę bułkę i zrobić grzanki. Mleko zagotować (można dodać odrobinę masła), do wrzącego wrzucić pokrojone sery. Jeśli jest blender - miksujemy na gładko, jeśli nie ma - gotujemy mieszając tak długo, aż się rozpuszczą (w takim przypadku dobrze jest bardzo drobno je pokroić). Kiedy konsystencja jest już gładka solimy (ale oszczędnie), dajemy szczyptę cayenne i gałki - dosmakowujemy wg własnych upodobań. Wrzucamy pieczarki - mieszamy. Gotowe. Oczywiście jeśli zupa wyszła zbyt gęsta można dolać mleka i porządnie rozmieszać. Po przełożeniu do bulionówek (albo czegoś podobnego) posypujemy grzankami i szczypiorem. Szczypioru nie żałować. Przepis znaleziony w necie dawno dawno temu. Porcja na dwie osoby. Uwaga - syte i kaloryczne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Luksusowy krem serowo-pieczarkowy-błyskawiczny
Top
Bottom