Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Łydki kurczakowe w opakowaniu*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 835559" data-attributes="member: 4258"><p>Widziałam coś takiego na jakiejś rosyjskiej stronie. Przynajmniej podobnie wyglądało. A że nie mogłam znaleźć rzeczonej strony, to zrobiłam po swojemu</p><p></p><p>[ATTACH=full]39709[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Łydki kurczakowe, zapakowane w ciasto francuskie</strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p><em><strong>Składniki:</strong></em></p><p></p><p>* 6 łydek kurczakowych</p><p>* 2 opakowania ciasta francuskiego (rozwałkowane)</p><p>* 500g pieczarek</p><p>* 6 plasterków sera żółtego</p><p>* 2 łyżki masła (do smażenia pieczarek)</p><p>* kilka łyżek oleju (do smażenia łydek)</p><p>* 1 jajko</p><p>* sól, pieprz</p><p>* ulubione przyprawy do kurczaka</p><p></p><p><em><strong>Wykonanie:</strong></em></p><p></p><p>Łydki kurczakowe posolić, popieprzyć i obsypać ulubionymi przyprawami. Odstawić na kilka godzin do lodówki. </p><p>Pieczarki pokroić na plasterki i usmażyć na maśle, pod koniec doprawiając solą i pieprzem. Sos powinien całkowicie odparować. Pieczarki wystudzić.</p><p>Łydki kurczakowe wyjąc z lodówki i usmażyć do zrumienienia, ze wszystkich stron. Wystudzić.</p><p>Ciasto francuskie pokroić na dość duże kwadraty. Z resztek ciasta ukroić małe kawałki, które należy położyć centralnie na dużym kawałku ciasta. Następnie, położyć plasterek sera i część pieczarek.</p><p></p><p>[ATTACH=full]39705[/ATTACH]</p><p></p><p> Usmażoną i zimną łydkę kurczakową ustawić pionowo, grubszym końcem, na pieczarkach. Brzegi ciasta zawijać do góry, tak aby zamknąć w środku tę kurczakową łydkę. Nadmiar ciasta wywinąć na zewnątrz.</p><p></p><p>[ATTACH=full]39707[/ATTACH]</p><p></p><p> Powstałe mieszki , ustawić w naczyniu do pieczenia, tak aby się nie stykały ze sobą.</p><p>Odstawić do lodówki na ok. 20 minut. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 200 stopni. </p><p>Przed wstawieniem do piekarnika, mieszki z ciasta posmarować jajkiem (o czym ja zapomniałam i nie są przez to takie apetyczne).</p><p>Pieczemy ok. 35 - 40 minut. W trakcie pieczenia możemy przestawić piekarnik na termoobieg, zmniejszając przy tym temperaturę do 180 - 190 stopni.</p><p></p><p>[ATTACH=full]39708[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 835559, member: 4258"] Widziałam coś takiego na jakiejś rosyjskiej stronie. Przynajmniej podobnie wyglądało. A że nie mogłam znaleźć rzeczonej strony, to zrobiłam po swojemu [ATTACH=full]39709[/ATTACH] [B]Łydki kurczakowe, zapakowane w ciasto francuskie [/B] [I][B]Składniki:[/B][/I] * 6 łydek kurczakowych * 2 opakowania ciasta francuskiego (rozwałkowane) * 500g pieczarek * 6 plasterków sera żółtego * 2 łyżki masła (do smażenia pieczarek) * kilka łyżek oleju (do smażenia łydek) * 1 jajko * sól, pieprz * ulubione przyprawy do kurczaka [I][B]Wykonanie:[/B][/I] Łydki kurczakowe posolić, popieprzyć i obsypać ulubionymi przyprawami. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Pieczarki pokroić na plasterki i usmażyć na maśle, pod koniec doprawiając solą i pieprzem. Sos powinien całkowicie odparować. Pieczarki wystudzić. Łydki kurczakowe wyjąc z lodówki i usmażyć do zrumienienia, ze wszystkich stron. Wystudzić. Ciasto francuskie pokroić na dość duże kwadraty. Z resztek ciasta ukroić małe kawałki, które należy położyć centralnie na dużym kawałku ciasta. Następnie, położyć plasterek sera i część pieczarek. [ATTACH=full]39705[/ATTACH] Usmażoną i zimną łydkę kurczakową ustawić pionowo, grubszym końcem, na pieczarkach. Brzegi ciasta zawijać do góry, tak aby zamknąć w środku tę kurczakową łydkę. Nadmiar ciasta wywinąć na zewnątrz. [ATTACH=full]39707[/ATTACH] Powstałe mieszki , ustawić w naczyniu do pieczenia, tak aby się nie stykały ze sobą. Odstawić do lodówki na ok. 20 minut. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Przed wstawieniem do piekarnika, mieszki z ciasta posmarować jajkiem (o czym ja zapomniałam i nie są przez to takie apetyczne). Pieczemy ok. 35 - 40 minut. W trakcie pieczenia możemy przestawić piekarnik na termoobieg, zmniejszając przy tym temperaturę do 180 - 190 stopni. [ATTACH=full]39708[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Łydki kurczakowe w opakowaniu*
Top
Bottom