Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Mailandzkie bułeczki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1158817" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Mailandzkie bułeczki</strong></span></p><p>[ATTACH=full]65784[/ATTACH]</p><p>500g mąki pszennej typ 550</p><p>75g mąki ziemniaczanej</p><p>250 ml mleka pomieszanego z wodą</p><p>1 jajko</p><p>1 łyżka masła</p><p>1 łyżeczka cukru i soli</p><p>30g drożdży</p><p></p><p>1.Wszystko wkładamy do maszyny do pieczenia chleba i włączamy obcję wyrabianie.</p><p>2.Wyrobione ciasto dzielimy na 12 części. Każdą część wałkujemy na wydłużony prostokąt zwężający się minimalnie u góry. Ciasto zwijamy . Smarujemy białkiem i natychmiast nacinamy je głęboko na szerokości ostatniej warstwy. Odstawiamy do wyrośnięcia (30 minut)</p><p>3.Pieczemy w temp 240 stopni przez 20 minut , często spryskując wodą piekarnik.</p><p></p><p>PS Zdając sobie sprawę z mojego mętnego tłumaczenia powstawania bułki proponuję link <a href="http://www.ploetzblog.de/2011/06/16/mailaenderbroetchen/" target="_blank">http://www.ploetzblog.de/2011/06/16/mailaenderbroetchen/</a></p><p>Ps 2. Mam wrażenie że z ciasta na bagietkę czy kaizerkę powstanie podobna bułeczka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1158817, member: 140"] [SIZE=14][B]Mailandzkie bułeczki[/B][/SIZE] [ATTACH=full]65784[/ATTACH] 500g mąki pszennej typ 550 75g mąki ziemniaczanej 250 ml mleka pomieszanego z wodą 1 jajko 1 łyżka masła 1 łyżeczka cukru i soli 30g drożdży 1.Wszystko wkładamy do maszyny do pieczenia chleba i włączamy obcję wyrabianie. 2.Wyrobione ciasto dzielimy na 12 części. Każdą część wałkujemy na wydłużony prostokąt zwężający się minimalnie u góry. Ciasto zwijamy . Smarujemy białkiem i natychmiast nacinamy je głęboko na szerokości ostatniej warstwy. Odstawiamy do wyrośnięcia (30 minut) 3.Pieczemy w temp 240 stopni przez 20 minut , często spryskując wodą piekarnik. PS Zdając sobie sprawę z mojego mętnego tłumaczenia powstawania bułki proponuję link [URL="http://www.ploetzblog.de/2011/06/16/mailaenderbroetchen/"]http://www.ploetzblog.de/2011/06/16/mailaenderbroetchen/[/URL] Ps 2. Mam wrażenie że z ciasta na bagietkę czy kaizerkę powstanie podobna bułeczka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Mailandzkie bułeczki
Top
Bottom