Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Majonez robiony w sloiku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 563674" data-attributes="member: 52"><p>To jeszcze kilka informacji i rad od specjalistow:</p><p>- olej wraz z tlenem i zotka nadaja majonezowi odpowiedniej gestosci, sok z cytryny i ocet sprawiaja, ze staje sie rzadszy / dlatego lepiej dodac je na poczatku, a nie na koncu /</p><p>- jesli robi sie majonez drewniana lyzka, powinno uzyc sie samych zoltek / jesli uzywa sie urzadzen elektrycznych, mozna uzyc calych jajek /</p><p>- jajk musza byc jak najswiezsze</p><p>- pojemnik musi byc wysoki i nizbyt szeroki</p><p>- krecic majonez nalezy zawsze w te sama strone</p><p>- nie dodawac oleju zanim poprzedni nie stanie sie czesnia majonezu</p><p>- najwieksze ryzyko jest na poczatku / w podanej metodzie jest o tyle latwiej, ze zyrafa nie moze byc odrywana od dna: mniejsze ryzyko /</p><p>- wszystkie skladniki musza miec te sama temeprature, co ulatwia laczenie skladnikow</p><p>- ilosci skladnikow powinny byc odmierzane dokladnie</p><p>- zoltka powinny byc posolone na poczatku </p><p>Mysle, ze zgadza sie to z podana metoda. Ja w kazdym razie bede robic tylko w ten sposob. Zebym tylko znalazla odpowiedni sloik... Nie musialabym przekladac.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 563674, member: 52"] To jeszcze kilka informacji i rad od specjalistow: - olej wraz z tlenem i zotka nadaja majonezowi odpowiedniej gestosci, sok z cytryny i ocet sprawiaja, ze staje sie rzadszy / dlatego lepiej dodac je na poczatku, a nie na koncu / - jesli robi sie majonez drewniana lyzka, powinno uzyc sie samych zoltek / jesli uzywa sie urzadzen elektrycznych, mozna uzyc calych jajek / - jajk musza byc jak najswiezsze - pojemnik musi byc wysoki i nizbyt szeroki - krecic majonez nalezy zawsze w te sama strone - nie dodawac oleju zanim poprzedni nie stanie sie czesnia majonezu - najwieksze ryzyko jest na poczatku / w podanej metodzie jest o tyle latwiej, ze zyrafa nie moze byc odrywana od dna: mniejsze ryzyko / - wszystkie skladniki musza miec te sama temeprature, co ulatwia laczenie skladnikow - ilosci skladnikow powinny byc odmierzane dokladnie - zoltka powinny byc posolone na poczatku Mysle, ze zgadza sie to z podana metoda. Ja w kazdym razie bede robic tylko w ten sposob. Zebym tylko znalazla odpowiedni sloik... Nie musialabym przekladac. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Majonez robiony w sloiku*
Top
Bottom