Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Majonez z awokado
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1606279" data-attributes="member: 1142"><p>Uwielbiam przerabiac awokado na przerozne dippy i dressingi. W Avo Mayo uzywam sporych prawie dojrzalych awokado Hass. Robilam ten sos w kombinacji z oliwa z oliwek e.v. i olejem awokado c.p. rowniez. Oba pyszne, ale uzywanie oleju awokado to standard w mojej kuchni, sugeruje eksperymenty.</p><p></p><p><strong>3 zoltka z super swiezych jaj z wiadomego zrodla lub 3 zoltka pasteryzowane</strong></p><p><strong>1 lyzeczka musztardy dijon</strong></p><p><strong>1 lyzeczka soli</strong></p><p><strong>po 1 lyzeczce granulowanego czosnku i cebuli (opcjonalnie)</strong></p><p><strong>2 awokado , pokrojone w kostke</strong></p><p><strong>2 lyzki soku z limonki</strong></p><p><strong>1 lyzk awody</strong></p><p><strong>1/4 -1/2 szklanki oleju awokado lub dobrej oliwy z oliwek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>ziola, 2 lyzki</strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p>Zaczynam od zoltek - wrzucam je do blendera lub FP i pulsuje, dodaje przyprawy, znow pulsuje. Dorzucam awokado i blenduje, wlewam sok i wode. Do powstalej emulsji zaczynam, trzymajac FP na stalych obrotach, dolewac olej lub oliwe cieniutka strozka. Calosc powinna byc gesta i gotowa w 2-3 min.</p><p>Przekladam do szklanego pojemnika, trzymam w lodowce i konsumuje w 2, co najwyzej 3 dni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1606279, member: 1142"] Uwielbiam przerabiac awokado na przerozne dippy i dressingi. W Avo Mayo uzywam sporych prawie dojrzalych awokado Hass. Robilam ten sos w kombinacji z oliwa z oliwek e.v. i olejem awokado c.p. rowniez. Oba pyszne, ale uzywanie oleju awokado to standard w mojej kuchni, sugeruje eksperymenty. [B]3 zoltka z super swiezych jaj z wiadomego zrodla lub 3 zoltka pasteryzowane 1 lyzeczka musztardy dijon 1 lyzeczka soli po 1 lyzeczce granulowanego czosnku i cebuli (opcjonalnie) 2 awokado , pokrojone w kostke 2 lyzki soku z limonki 1 lyzk awody 1/4 -1/2 szklanki oleju awokado lub dobrej oliwy z oliwek ziola, 2 lyzki [/B] Zaczynam od zoltek - wrzucam je do blendera lub FP i pulsuje, dodaje przyprawy, znow pulsuje. Dorzucam awokado i blenduje, wlewam sok i wode. Do powstalej emulsji zaczynam, trzymajac FP na stalych obrotach, dolewac olej lub oliwe cieniutka strozka. Calosc powinna byc gesta i gotowa w 2-3 min. Przekladam do szklanego pojemnika, trzymam w lodowce i konsumuje w 2, co najwyzej 3 dni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Majonez z awokado
Top
Bottom