Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Makaron chow mein z brokułami, papryką i wieprzowiną*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 1204173" data-attributes="member: 2755"><p>Szybki i smaczny makaron prosto z woka. Z rodzaju mam takie i takie składniki w lodówce, połączę je i zobaczymy co wyjdzie.</p><p></p><p>Składniki (na 2 porcje):</p><p></p><p>200-250 g karkówki</p><p>1 łyżka sosu sojowego</p><p>1 duży ząbek czosnku</p><p>1 mała papryczka chilli</p><p>1 niewielka czerwona papryka</p><p>2 łyżeczki czosnkowego sosu chilli</p><p>kilka różyczek brokuła</p><p>makaron chow mein (porcja dla 2 osób)</p><p>sezam</p><p></p><p>Karkówkę kroimy w niewielką kostkę, zalewamy sosem sojowym wymieszanym z posiekanym czosnkiem i papryczką chilli. Odstawiamy do lodówki na godzinę, do zamarynowania. Brokuł dzielimy na niewielkie różyczki, paprykę kroimy w kostkę.</p><p></p><p>Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do zmięknięcia.</p><p></p><p>W woku rozgrzewamy trochę oleju i wrzucamy na niego karkówkę wraz z zalewą. Po 2-3 minutach dodajemy różyczki brokuła, po kolejnych dwóch czerwoną paprykę. Następnie dodajemy czosnkowy sos chili wymieszany z 1 łyżką wody. Pod wokiem przykręcamy ogień na niewielki. Podsmażamy powoli, cały czas mieszając. Gdy większość wody odparuje wrzucamy do woka makaron. Wciąż mieszając trzymamy jeszcze całość w woku przez minutę, ewentualnie doprawiamy jeszcze odrobiną sosu sojowego do smaku. Podajemy. Już przy podaniu posypujemy danie zrumienionym na suchej patelni sezamem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]68467[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 1204173, member: 2755"] Szybki i smaczny makaron prosto z woka. Z rodzaju mam takie i takie składniki w lodówce, połączę je i zobaczymy co wyjdzie. Składniki (na 2 porcje): 200-250 g karkówki 1 łyżka sosu sojowego 1 duży ząbek czosnku 1 mała papryczka chilli 1 niewielka czerwona papryka 2 łyżeczki czosnkowego sosu chilli kilka różyczek brokuła makaron chow mein (porcja dla 2 osób) sezam Karkówkę kroimy w niewielką kostkę, zalewamy sosem sojowym wymieszanym z posiekanym czosnkiem i papryczką chilli. Odstawiamy do lodówki na godzinę, do zamarynowania. Brokuł dzielimy na niewielkie różyczki, paprykę kroimy w kostkę. Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do zmięknięcia. W woku rozgrzewamy trochę oleju i wrzucamy na niego karkówkę wraz z zalewą. Po 2-3 minutach dodajemy różyczki brokuła, po kolejnych dwóch czerwoną paprykę. Następnie dodajemy czosnkowy sos chili wymieszany z 1 łyżką wody. Pod wokiem przykręcamy ogień na niewielki. Podsmażamy powoli, cały czas mieszając. Gdy większość wody odparuje wrzucamy do woka makaron. Wciąż mieszając trzymamy jeszcze całość w woku przez minutę, ewentualnie doprawiamy jeszcze odrobiną sosu sojowego do smaku. Podajemy. Już przy podaniu posypujemy danie zrumienionym na suchej patelni sezamem. [ATTACH=full]68467[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Makaron chow mein z brokułami, papryką i wieprzowiną*
Top
Bottom