Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Makaron domowy: cavatelli z semoliny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 471765" data-attributes="member: 52"><p>CAVATELLI Z SEMOLINY</p><p>/ do sosow meisnych, ragout z ryb, pesta czerwonego i bazyliowego itp. /</p><p><a href="http://www.untoccodizenzero.it/2007/03/piccola-scuola-della-pasta-i-cavatelli.html#links" target="_blank">http://www.untoccodizenzero.it/2007/03/pic...elli.html#links</a></p><p>1 kg semoliny dwa razy mielonej / semola lub farina di grano duro rimacinata / </p><p>350 g wody mineranej niegazowanej / wody przefiltrowanej /: mniej wiecej, gdyz ilosc zalezy od wilgotnosci maki </p><p>3 lyzeczki do kawy soli </p><p>1 jajko / niekoniecznie /</p><p>1 lyzka oliwy extravergine </p><p>- wysypac make na stolnice, dodac sol i oliwe, jajko i po trochu dodawac wode</p><p>- wyrabiac ciasto przez 10 minut / mozna uzyc robota planetarnego np. Kenwooda, Kitchen Aid itp.* /</p><p>- zawinac ciasto w folie przezroczysta</p><p>- odlozyc na 15 minut</p><p>- po 15 minutach rozwalkowac, kric na paski, potem na kawaleczki i formowac cavatelli tak, jak pokazuje video</p><p></p><p>* uzywajac robota zastosowac mieszadlo K i mala predkosc / az ciasto stanie sie miekkie i elastyczne /</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 471765, member: 52"] CAVATELLI Z SEMOLINY / do sosow meisnych, ragout z ryb, pesta czerwonego i bazyliowego itp. / [URL="http://www.untoccodizenzero.it/2007/03/piccola-scuola-della-pasta-i-cavatelli.html#links"]http://www.untoccodizenzero.it/2007/03/pic...elli.html#links[/URL] 1 kg semoliny dwa razy mielonej / semola lub farina di grano duro rimacinata / 350 g wody mineranej niegazowanej / wody przefiltrowanej /: mniej wiecej, gdyz ilosc zalezy od wilgotnosci maki 3 lyzeczki do kawy soli 1 jajko / niekoniecznie / 1 lyzka oliwy extravergine - wysypac make na stolnice, dodac sol i oliwe, jajko i po trochu dodawac wode - wyrabiac ciasto przez 10 minut / mozna uzyc robota planetarnego np. Kenwooda, Kitchen Aid itp.* / - zawinac ciasto w folie przezroczysta - odlozyc na 15 minut - po 15 minutach rozwalkowac, kric na paski, potem na kawaleczki i formowac cavatelli tak, jak pokazuje video * uzywajac robota zastosowac mieszadlo K i mala predkosc / az ciasto stanie sie miekkie i elastyczne / [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Makaron domowy: cavatelli z semoliny
Top
Bottom