Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1396489" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]80220[/ATTACH]</p><p></p><p>200 g łososia wędzonego</p><p>300 g makaronu farfalle</p><p>300 ml śmietany</p><p>80 g kaparów</p><p>30 g chilli</p><p>150 ml pomidorów z puszki</p><p>1 większa cukinia</p><p>1 czerwona papryka</p><p>sól i biały pieprz</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 cebula</p><p>ok 80 ml oliwy z oliwek</p><p>koperek</p><p></p><p>1. Paprykę dzielimy na połowę i wkładamy do piekarnika na 20 minut na 220 stopni. Następnie wsadzamy do worka, szczelnie zamykamy na 10 minut. Następnie ściągamy skórkę i kroimy w kostkę.</p><p>2. Cukinię kroimy w paski 3 mm. Ząbek czosnku kroimy w plastry. Kawałek chili kroimy w drobną kosteczkę. Rozgrzewamy oliwę. Dodajemy cukinie ,czosnek i chili, wszystko smażymy przez 2 minuty tak tylko by cukinia trochę zmiękła. Solimy i pieprzymy. Cukinie wykładamy na talerz.</p><p>3. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na pozostałym nam tłuszczu. Następnie dodajemy ząbek czosnku i wyjęte z puszki i posiekane drobno pomidory.Dusimy aż odparuje nam połowa płynu, dodajemy pokrojoną paprykę,posiekany kawałek chilli, kapary oraz śmietanę. Zagotowujemy sos.Dodajemy pokrojone w kawałki plastry łososia, posiekany koperek. Solimy i pieprzymy do smaku.</p><p>4. W między czasie gotujemy al dente makaron. Odcedzamy i przelewamy niewielką ilością oliwy z oliwek. Makaron przekładamy na patelnię z sosem.</p><p>5. Cukinię układamy na talerzu, następnie makaron z sosem. Dekorujemy jeżeli nam zostało : papryką, kaprami,świeżym koperkiem i resztką wędzonego łososia.</p><p></p><p>Przepis pochodzi z <a href="http://kuchnialidla.pl/#/okrasa,99.html" target="_blank">http://kuchnialidla.pl/#/okrasa,99.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1396489, member: 140"] [SIZE=14][B]Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego[/B][/SIZE] [ATTACH=full]80220[/ATTACH] 200 g łososia wędzonego 300 g makaronu farfalle 300 ml śmietany 80 g kaparów 30 g chilli 150 ml pomidorów z puszki 1 większa cukinia 1 czerwona papryka sól i biały pieprz 2 ząbki czosnku 1 cebula ok 80 ml oliwy z oliwek koperek 1. Paprykę dzielimy na połowę i wkładamy do piekarnika na 20 minut na 220 stopni. Następnie wsadzamy do worka, szczelnie zamykamy na 10 minut. Następnie ściągamy skórkę i kroimy w kostkę. 2. Cukinię kroimy w paski 3 mm. Ząbek czosnku kroimy w plastry. Kawałek chili kroimy w drobną kosteczkę. Rozgrzewamy oliwę. Dodajemy cukinie ,czosnek i chili, wszystko smażymy przez 2 minuty tak tylko by cukinia trochę zmiękła. Solimy i pieprzymy. Cukinie wykładamy na talerz. 3. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na pozostałym nam tłuszczu. Następnie dodajemy ząbek czosnku i wyjęte z puszki i posiekane drobno pomidory.Dusimy aż odparuje nam połowa płynu, dodajemy pokrojoną paprykę,posiekany kawałek chilli, kapary oraz śmietanę. Zagotowujemy sos.Dodajemy pokrojone w kawałki plastry łososia, posiekany koperek. Solimy i pieprzymy do smaku. 4. W między czasie gotujemy al dente makaron. Odcedzamy i przelewamy niewielką ilością oliwy z oliwek. Makaron przekładamy na patelnię z sosem. 5. Cukinię układamy na talerzu, następnie makaron z sosem. Dekorujemy jeżeli nam zostało : papryką, kaprami,świeżym koperkiem i resztką wędzonego łososia. Przepis pochodzi z [URL="http://kuchnialidla.pl/#/okrasa,99.html"]http://kuchnialidla.pl/#/okrasa,99.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego
Top
Bottom