Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Makaron florencki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sylwia18" data-source="post: 258391" data-attributes="member: 778"><p><strong>Makaron florencki</strong></p><p></p><p>-20 dag suszonych pomidorów w oliwie pokrojonych w cienkie paski</p><p>-0k.25 dag rukoli</p><p>-5 dag świeżo utartych płatków parmezanu</p><p>50dag makaronu typu wstążeczki, najlepiej o smaku szpinakowym lub pomidorowym</p><p>-6 łyżek oliwy z oliwek</p><p>-pieprz czarny i sól do smaku</p><p></p><p></p><p>Na rozgrzanej oliwie dusimy pomidory przez około 5 minut, dorzucamy rukolę i dusimy krótko, tak żeby ja tylko sparzyć. Dodajemy sól i pieprz do smaku i łączymy z gorącym, świeżo ugotowanym ale dente makaronem. Mieszkamy i podajemy posypane świeżo utartym parmezanem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sylwia18, post: 258391, member: 778"] [B]Makaron florencki[/B] -20 dag suszonych pomidorów w oliwie pokrojonych w cienkie paski -0k.25 dag rukoli -5 dag świeżo utartych płatków parmezanu 50dag makaronu typu wstążeczki, najlepiej o smaku szpinakowym lub pomidorowym -6 łyżek oliwy z oliwek -pieprz czarny i sól do smaku Na rozgrzanej oliwie dusimy pomidory przez około 5 minut, dorzucamy rukolę i dusimy krótko, tak żeby ja tylko sparzyć. Dodajemy sól i pieprz do smaku i łączymy z gorącym, świeżo ugotowanym ale dente makaronem. Mieszkamy i podajemy posypane świeżo utartym parmezanem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Makaron florencki
Top
Bottom