- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Makaron z pieczarkami i porem
30 g masła
10 pieczarek w plasterki pokrojonych
1 ząbek czosnku posiekany
1 por przekrojony na krzyż wzdłuż i pokrojony
250 ml bulionu
6 płatów lasagne
100 ml creme double
2 łyżki grubo posiekanego estragonu
sól i pieprz
1. W patelni rozgrzać masło.Dodać pokrojone pieczarki i smażyć 2 minuty. Dodać czosnek a po minucie pokrojony por. Dusić przez następne 8 minut. Dolać bulionu i lekko gotować jeszcze 5 minut. Wymieszać z creme double , posolić i popieprzyć.
2. Płaty lasagne ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Delikatnie wymieszać z sosem. Wyłożyć na talerz i posypać estragonem
Ps. Wskazane jest podać do tego , na porcję ,2 kromki ciabatty - polane oliwą i podpieczone.
Ps 2. Przepis jest 2 osoby.
Ps 3. Pewnej wprawy trzeba mieć by ugotować w całości płat lasagne i do tego by się nie skleił.

30 g masła
10 pieczarek w plasterki pokrojonych
1 ząbek czosnku posiekany
1 por przekrojony na krzyż wzdłuż i pokrojony
250 ml bulionu
6 płatów lasagne
100 ml creme double
2 łyżki grubo posiekanego estragonu
sól i pieprz
1. W patelni rozgrzać masło.Dodać pokrojone pieczarki i smażyć 2 minuty. Dodać czosnek a po minucie pokrojony por. Dusić przez następne 8 minut. Dolać bulionu i lekko gotować jeszcze 5 minut. Wymieszać z creme double , posolić i popieprzyć.
2. Płaty lasagne ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Delikatnie wymieszać z sosem. Wyłożyć na talerz i posypać estragonem
Ps. Wskazane jest podać do tego , na porcję ,2 kromki ciabatty - polane oliwą i podpieczone.
Ps 2. Przepis jest 2 osoby.
Ps 3. Pewnej wprawy trzeba mieć by ugotować w całości płat lasagne i do tego by się nie skleił.