Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Makaron razowy z kostką sojową w sosie pomidorowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 991052" data-attributes="member: 2755"><p>100 g kostki sojowej</p><p>1 puszka pomidorów z puszki (u mnie krojone, 400 g)</p><p>1 puszka kukurydzy</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>2 pikantne papryczki (u mnie azjatycka, czerwona, ze słoika)</p><p>2 gałązka świeżego tymianku</p><p>3 łyżki oliwy z oliwek</p><p>sól, pieprz</p><p>makaron razowy</p><p></p><p>Kostkę sojową przygotowujemy zgodnie z wytycznymi na opakowaniu. Gotowanie w wodzie można zastąpić gotowaniem w bulionie, co ja uczyniłam. Moja kostka gotowała się w bulionie warzywnym.</p><p></p><p>Czosnek drobno siekamy. Papryczki przekrawamy na pół, pozbywamy się pestek, drobno siekamy. Gałązki tymianku oskubujemy z listków. W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią czosnek, papryczki i listki tymianku. Smażymy przed chwilę cały czas mieszając. Dodajemy pomidory, dusimy przez 10 minut.</p><p></p><p>Wstawiamy wodę na makaron. Gdy się zagotuje wsypujemy makaron. U mnie był to makaron razowy.</p><p></p><p>Doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy odsączoną kukurydzę. Dusimy około 5 minut. Wrzucamy kostkę sojową, dokładnie mieszamy. Na małym ogniu trzymamy około 5 minut. Ewentualnie doprawiamy jeszcze odrobinę solą. Jeśli sos jest zbyt gęsty to dodajemy łyżkę lub dwie wody z gotowania makaronu.</p><p></p><p>Makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnię z sosem. Mieszamy, podgrzewamy jeszcze chwilę.</p><p></p><p>[ATTACH=full]53846[/ATTACH]</p><p></p><p>Źródło: ja</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 991052, member: 2755"] 100 g kostki sojowej 1 puszka pomidorów z puszki (u mnie krojone, 400 g) 1 puszka kukurydzy 3 ząbki czosnku 2 pikantne papryczki (u mnie azjatycka, czerwona, ze słoika) 2 gałązka świeżego tymianku 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz makaron razowy Kostkę sojową przygotowujemy zgodnie z wytycznymi na opakowaniu. Gotowanie w wodzie można zastąpić gotowaniem w bulionie, co ja uczyniłam. Moja kostka gotowała się w bulionie warzywnym. Czosnek drobno siekamy. Papryczki przekrawamy na pół, pozbywamy się pestek, drobno siekamy. Gałązki tymianku oskubujemy z listków. W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią czosnek, papryczki i listki tymianku. Smażymy przed chwilę cały czas mieszając. Dodajemy pomidory, dusimy przez 10 minut. Wstawiamy wodę na makaron. Gdy się zagotuje wsypujemy makaron. U mnie był to makaron razowy. Doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy odsączoną kukurydzę. Dusimy około 5 minut. Wrzucamy kostkę sojową, dokładnie mieszamy. Na małym ogniu trzymamy około 5 minut. Ewentualnie doprawiamy jeszcze odrobinę solą. Jeśli sos jest zbyt gęsty to dodajemy łyżkę lub dwie wody z gotowania makaronu. Makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnię z sosem. Mieszamy, podgrzewamy jeszcze chwilę. [ATTACH=full]53846[/ATTACH] Źródło: ja [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Makaron razowy z kostką sojową w sosie pomidorowym
Bottom