makaron, ricotta, cytryna

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
Makaron – pół kilograma
250 g sera ricotta
1 cytryna – sok i skórka
Spora garść świeżej bazylii
Pół ząbka czosnku
Sól
Pieprz
Parmezan

I teraz jeden z krótszych przepisów
Wszystkie składniki (oprócz makaronu
icon_wink.gif
) zmiksować.
Rozcieńczyć niewielką ilością wody spod gotującego się makaronu
Ugotowany makaron natychmiast wymieszać z sosem

148566_115165218551119_100001729246029_110838_6619100_n.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
8,220
1,748
113
Natchnęłaś mnie!
Nie miałam cytryny, nie miałam ricotty.
Miałam mandarynkę i serek homo 3% naturalny, bazylia na parapecie...
Zmiksowalam, dodałam łyżeczkę mąki kukurydzianej żeby sie nie rozłazilo, soli i zagrzałam w garnuszku, bo potrzebowałam sosu do kurczaka ( piers z szynka wedzona surowa zwinieta) z ryzem.
Dziekuje bardzo.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy