- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
przepis z włoskiego netu
320 g makaronu (krótkiego)
150 g ricotty
50 g parmezanu
100 ml śmietany
1 cytryna
natka
oliwa, sól, pieprz..
Zetrzeć skórkę z cytryny
Posiekać natkę
Ricottę wrzucić do miski. wlac śmietanę i "wyrabiać" drewnianą łyżką , dodać skórkę z cytryny , wymieszać.
Na patelnie wlać 2 łyżki oliwy, wrzucić ricottę, podgrzewać ciągle mieszając, posolić, popieprzyć, dodać natkę. Zdjąć z ognia
Ugotować makaron, odcedzić i natychmiast wrzucić na patelnie z serem, posypać parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem
Jeść
320 g makaronu (krótkiego)
150 g ricotty
50 g parmezanu
100 ml śmietany
1 cytryna
natka
oliwa, sól, pieprz..
Zetrzeć skórkę z cytryny
Posiekać natkę
Ricottę wrzucić do miski. wlac śmietanę i "wyrabiać" drewnianą łyżką , dodać skórkę z cytryny , wymieszać.
Na patelnie wlać 2 łyżki oliwy, wrzucić ricottę, podgrzewać ciągle mieszając, posolić, popieprzyć, dodać natkę. Zdjąć z ognia
Ugotować makaron, odcedzić i natychmiast wrzucić na patelnie z serem, posypać parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem
Jeść
