Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Makaron z jabłkami i cynamonem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1437809" data-attributes="member: 2721"><p>Szybki i mega-pyszny. Przepis z mojej ulubionej strony <a href="http://www.chefkoch.de/rezepte/486011142674611/Apfel-Zimt-Makkaroni.html?comments=all#k1355616" target="_blank">Chefkoch.de</a>.</p><p></p><p>[ATTACH=full]82884[/ATTACH]</p><p></p><p>na 2 osoby</p><p>250 g makaronu (świderki, kokardki, krótkie rurki, etc.)</p><p>3-4 średnie jabłka (+2 łyżki cukru i 1 łyżka soku z cytryny, woda)</p><p>4 łyżeczki cukru</p><p>1 łyżeczka cynamonu</p><p>2 łyżki masła</p><p></p><p>Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzić.</p><p></p><p>W międzyczasie obrać jabłka i pozbawić je gniazd nasiennych. Pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do garnka i nalać tyle wody, by przykryła jabłka. Dodać cukier i sok z cytryny, gotować kilka minut, aż jabłka zmiękną.</p><p></p><p>Na dużej patelni lub w woku rozpuścić masło. Dodać cukier i cynamon, szybko wymieszać. Dodać makaron i smażyć całość kilka chwil, mieszając dokładnie. Dodać odcedzone, podgotowane jabłka. Ew. dosłodzić całość do smaku lub dodać więcej cynamonu.</p><p></p><p>Podawać gorące, np. ze słodką śmietanką lub sosem waniliowym.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1437809, member: 2721"] Szybki i mega-pyszny. Przepis z mojej ulubionej strony [URL="http://www.chefkoch.de/rezepte/486011142674611/Apfel-Zimt-Makkaroni.html?comments=all#k1355616"]Chefkoch.de[/URL]. [ATTACH=full]82884[/ATTACH] na 2 osoby 250 g makaronu (świderki, kokardki, krótkie rurki, etc.) 3-4 średnie jabłka (+2 łyżki cukru i 1 łyżka soku z cytryny, woda) 4 łyżeczki cukru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki masła Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzić. W międzyczasie obrać jabłka i pozbawić je gniazd nasiennych. Pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do garnka i nalać tyle wody, by przykryła jabłka. Dodać cukier i sok z cytryny, gotować kilka minut, aż jabłka zmiękną. Na dużej patelni lub w woku rozpuścić masło. Dodać cukier i cynamon, szybko wymieszać. Dodać makaron i smażyć całość kilka chwil, mieszając dokładnie. Dodać odcedzone, podgotowane jabłka. Ew. dosłodzić całość do smaku lub dodać więcej cynamonu. Podawać gorące, np. ze słodką śmietanką lub sosem waniliowym. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Makaron z jabłkami i cynamonem
Top
Bottom