Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Makaron z kiełbasą i warzywami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1632702" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Makaron z kiełbasą i warzywami</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]97037[/ATTACH]</p><p></p><p>&#8226; 200 gramów makaronu penne;</p><p>&#8226; 300 gramów niezbyt tłustej kiełbasy zwyczajnej;</p><p>&#8226; 1-2 cebule;</p><p>&#8226; 1 ząbek czosnku; (czosnek niedzwiedzi)</p><p>&#8226; 2 czerwone papryki</p><p>&#8226; garść zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona) lub inne warzywa (kalafior)</p><p>&#8226; sól, pieprz;</p><p>&#8226; piertuszka</p><p></p><p>1. Cebule obierz i pokrój w piórka.</p><p>2. Paprykę pokrój w paski długości i szerokości makaronu.</p><p>3. Pokrój kiełbasę w półplasterki.</p><p>4. Czosnek drobno posiekaj. </p><p>5. Fasolkę szparagową pozbaw końcówek, umyj i pokrój w kawałki wielkości makaronu. Tak przygotowaną fasolkę wrzuć do osolonej, gotującej się wody. Po 10 minutach dodaj makaron (jeżeli masz kalafior to także). Gotuj następne około 10 minut (sprawdź na opakowaniu, jak długo należy gotować makaron – czas potrzebny na jego ugotowanie powinien wystarczyć, aby fasolka zmiękła).</p><p>6. Ugotowane makaron i fasolkę odcedź i odstaw na bok.</p><p>7. Na patelni rozgrzej trochę oleju roślinnego i wrzuć cebulę. </p><p>8. Dodaj kiełbasę i smaż wszystko 2 minuty</p><p>9. Wrzuć paprykę, czosnek, tymianek i dobrze popieprz świeżo zmielonym pieprzem. Smaż 4 minuty.</p><p>10. Dodaj ugotowane makaron i fasolkę szparagową. Dodaj pietruszkę i jeżeli masz czosnek niedźwiedzi, wymieszaj i podsmażaj ok 5 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1632702, member: 140"] [SIZE=14][B]Makaron z kiełbasą i warzywami[/B][/SIZE] [ATTACH=full]97037[/ATTACH] • 200 gramów makaronu penne; • 300 gramów niezbyt tłustej kiełbasy zwyczajnej; • 1-2 cebule; • 1 ząbek czosnku; (czosnek niedzwiedzi) • 2 czerwone papryki • garść zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona) lub inne warzywa (kalafior) • sól, pieprz; • piertuszka 1. Cebule obierz i pokrój w piórka. 2. Paprykę pokrój w paski długości i szerokości makaronu. 3. Pokrój kiełbasę w półplasterki. 4. Czosnek drobno posiekaj. 5. Fasolkę szparagową pozbaw końcówek, umyj i pokrój w kawałki wielkości makaronu. Tak przygotowaną fasolkę wrzuć do osolonej, gotującej się wody. Po 10 minutach dodaj makaron (jeżeli masz kalafior to także). Gotuj następne około 10 minut (sprawdź na opakowaniu, jak długo należy gotować makaron – czas potrzebny na jego ugotowanie powinien wystarczyć, aby fasolka zmiękła). 6. Ugotowane makaron i fasolkę odcedź i odstaw na bok. 7. Na patelni rozgrzej trochę oleju roślinnego i wrzuć cebulę. 8. Dodaj kiełbasę i smaż wszystko 2 minuty 9. Wrzuć paprykę, czosnek, tymianek i dobrze popieprz świeżo zmielonym pieprzem. Smaż 4 minuty. 10. Dodaj ugotowane makaron i fasolkę szparagową. Dodaj pietruszkę i jeżeli masz czosnek niedźwiedzi, wymieszaj i podsmażaj ok 5 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Makaron z kiełbasą i warzywami
Top
Bottom