Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Makaron z kostką sojową w sosie paprykowym z oliwkami i suszonymi pomidorami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 998820" data-attributes="member: 2755"><p>Składniki (na 2 porcje):</p><p></p><p>200 g makaronu (u mnie kolanka)</p><p>35 g kostki sojowej</p><p>1 mała zielona papryka</p><p>3 łyżeczki pikantnej pasty paprykowej Ajvar</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>1 pikantna papryczka</p><p>2 gałązki tymianku</p><p>7 zielonych oliwek</p><p>4 suszone pomidory</p><p>2 łyżki marynowanych perłowych cebulek</p><p>oliwa z oliwek</p><p>tarty parmezan</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Kostkę sojową przygotowujemy zgodnie z wytycznymi na opakowaniu. Moja kostka gotowała się w bulionie warzywnym.</p><p></p><p>Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany drobno czosnek i papryczkę oraz listki tymianku. Podsmażamy przez chwilę, po czym dodajemy oczyszczoną, pokrojoną w kostkę zieloną paprykę. Dusimy na małym ogniu do momentu gdy papryka zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.</p><p></p><p>W międzyczasie gotujemy makaron al dente.</p><p></p><p>Do papryki wrzucamy pokrojone w plasterki oliwki, posiekane suszone pomidory oraz cebulki. Podsmażamy przez jakieś dwie minuty. Wrzucamy ugotowaną kostkę sojową i dodajemy pastę paprykową. Wszystko mieszamy dokładnie. Podgrzewamy aż kostka przejdzie smakiem pasty paprykowej (ze 2-3 minuty).</p><p></p><p>Makaron odlewamy i wrzucamy do garnka z sosem. Dokładnie mieszamy cały czas trzymając na małym ogniu. Posypujemy tartym serem, mieszamy i nakładamy na talerze.</p><p></p><p>[ATTACH=full]54491[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 998820, member: 2755"] Składniki (na 2 porcje): 200 g makaronu (u mnie kolanka) 35 g kostki sojowej 1 mała zielona papryka 3 łyżeczki pikantnej pasty paprykowej Ajvar 3 ząbki czosnku 1 pikantna papryczka 2 gałązki tymianku 7 zielonych oliwek 4 suszone pomidory 2 łyżki marynowanych perłowych cebulek oliwa z oliwek tarty parmezan sól, pieprz Kostkę sojową przygotowujemy zgodnie z wytycznymi na opakowaniu. Moja kostka gotowała się w bulionie warzywnym. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany drobno czosnek i papryczkę oraz listki tymianku. Podsmażamy przez chwilę, po czym dodajemy oczyszczoną, pokrojoną w kostkę zieloną paprykę. Dusimy na małym ogniu do momentu gdy papryka zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Do papryki wrzucamy pokrojone w plasterki oliwki, posiekane suszone pomidory oraz cebulki. Podsmażamy przez jakieś dwie minuty. Wrzucamy ugotowaną kostkę sojową i dodajemy pastę paprykową. Wszystko mieszamy dokładnie. Podgrzewamy aż kostka przejdzie smakiem pasty paprykowej (ze 2-3 minuty). Makaron odlewamy i wrzucamy do garnka z sosem. Dokładnie mieszamy cały czas trzymając na małym ogniu. Posypujemy tartym serem, mieszamy i nakładamy na talerze. [ATTACH=full]54491[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Makaron z kostką sojową w sosie paprykowym z oliwkami i suszonymi pomidorami
Top
Bottom