Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Makaron z kurkami i zieloną fasolką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1226444" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Pasta z kurkami i zieloną fasolką</strong></span></p><p>[ATTACH=full]69383[/ATTACH]</p><p>300 g świderkopodobnego makaronu - w tym przypadku Shipli</p><p>250 g zielonej fasolki</p><p>200 g kurek</p><p>1 większa cebula</p><p>150 g chudego boczku pokrojonego w 5mm kostkę</p><p>parę gałązek tymianku</p><p>1 łyżeczka pieprzu</p><p>sól do smaku</p><p>1 łyżka oliwy</p><p></p><p>1. Cebulę kroimy w kostkę. Fasolkę kroimy w 3 cm kawałki. Kurki kroimy w kawałki.</p><p>2. Na łyżce oleju smażymy pokrojony boczek. Jak się zarumieni ,wykładamy go na talerz, a na powstałym tłuszczu na mocnym ogniu smażymy przez 4 minuty kurki, następnie zmniejszamy ogien i dodajemy cebulę.</p><p>3. Fasolkę gotujemy przez 8 minut, odcedzamy i dodajemy do grzybów. Do nich także dodajemy uprzednio usmażony boczek oraz listki tymianku.</p><p>4. Makaron gotujemy na al dente i dodajemy do przygotowanej fasolki z kurkami. Pieprzymy i solimy do smaku. Wszystko mieszamy i podgrzewamy jeszcze jakieś 5 minut na wolnym ogniu.</p><p></p><p>Ps1. Jest to taka chłopska wersja. Smiało boczku można zmniejszyć o połowę.</p><p>Ps2. Można zastosować kurki z puszki, w takim przypadku już ich nie smażymy a tylko dodajemy do usmażonej cebuli.</p><p>Ps3. Przepis pochodzi z : <a href="http://kulinarischeswunderland.blogspot.com/2010/07/pasta-mit-frischen-pfifferlingen-und.html" target="_blank">http://kulinarischeswunderland.blogspot.co...lingen-und.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1226444, member: 140"] [SIZE=14][B]Pasta z kurkami i zieloną fasolką[/B][/SIZE] [ATTACH=full]69383[/ATTACH] 300 g świderkopodobnego makaronu - w tym przypadku Shipli 250 g zielonej fasolki 200 g kurek 1 większa cebula 150 g chudego boczku pokrojonego w 5mm kostkę parę gałązek tymianku 1 łyżeczka pieprzu sól do smaku 1 łyżka oliwy 1. Cebulę kroimy w kostkę. Fasolkę kroimy w 3 cm kawałki. Kurki kroimy w kawałki. 2. Na łyżce oleju smażymy pokrojony boczek. Jak się zarumieni ,wykładamy go na talerz, a na powstałym tłuszczu na mocnym ogniu smażymy przez 4 minuty kurki, następnie zmniejszamy ogien i dodajemy cebulę. 3. Fasolkę gotujemy przez 8 minut, odcedzamy i dodajemy do grzybów. Do nich także dodajemy uprzednio usmażony boczek oraz listki tymianku. 4. Makaron gotujemy na al dente i dodajemy do przygotowanej fasolki z kurkami. Pieprzymy i solimy do smaku. Wszystko mieszamy i podgrzewamy jeszcze jakieś 5 minut na wolnym ogniu. Ps1. Jest to taka chłopska wersja. Smiało boczku można zmniejszyć o połowę. Ps2. Można zastosować kurki z puszki, w takim przypadku już ich nie smażymy a tylko dodajemy do usmażonej cebuli. Ps3. Przepis pochodzi z : [URL="http://kulinarischeswunderland.blogspot.com/2010/07/pasta-mit-frischen-pfifferlingen-und.html"]http://kulinarischeswunderland.blogspot.co...lingen-und.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Makaron z kurkami i zieloną fasolką
Top
Bottom