Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Makaron z mięsem mielonym i kapustą głowiastą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1612546" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Makaron z mięsem mielonym i kapustą głowiastą</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95290[/ATTACH]</p><p></p><p>250 g mielonego mięsa</p><p>mała kapusta głowiasta (400g)</p><p>1 czerwona papryka</p><p>1 cebula</p><p>oliwa.sól i pieprz</p><p>180 makaronu wstążki</p><p>100 creme fraiche</p><p>łyżeczka zmielonej papryki</p><p>50 ml wody z gotującego się makaronu</p><p></p><p>1.Kapustę głowiastą (Spitzkohl) przekroić na połowę. Wyciąć głąb i pokroić 1,5cm paski. Paprykę pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, przekroić na połowę i pokroić w cieniutkie półkrążki.</p><p>2.Na patelni rozgrzać olej.Dodawać kawałki (1 x 1 cm) mięsa mielonego. Smażyć o obydwu stron. Posolić i popieprzyć . Na koniec mięso wyjąć na talerz.</p><p>3.Zacząć gotować makaron, a na pozostałym tłuszczu smażyć kapustę, paprykę i cebulę. Do warzyw dodać odrobinę wody z makaronu, przykryć przykrywką i dusić 10 minut.</p><p>4.Na koniec do patelni dodajemy ugorowany makaron ,creme fraiche i paprykę w proszku. Wszystko mieszamy i podajemy.</p><p></p><p>Ps1. Przepis na 2 osoby i na jedną porcję zawiera 987 kcal</p><p>Ps2. Zamiast Spitzkohl myślę ,że bez problemu można dać kapustę włoską.</p><p>Ps3. Przepis pochodzi z Für jeden Tag 09/2015 - Spitzkohl-Hackfleisch-Pasta</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1612546, member: 140"] [SIZE=14][B]Makaron z mięsem mielonym i kapustą głowiastą[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95290[/ATTACH] 250 g mielonego mięsa mała kapusta głowiasta (400g) 1 czerwona papryka 1 cebula oliwa.sól i pieprz 180 makaronu wstążki 100 creme fraiche łyżeczka zmielonej papryki 50 ml wody z gotującego się makaronu 1.Kapustę głowiastą (Spitzkohl) przekroić na połowę. Wyciąć głąb i pokroić 1,5cm paski. Paprykę pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, przekroić na połowę i pokroić w cieniutkie półkrążki. 2.Na patelni rozgrzać olej.Dodawać kawałki (1 x 1 cm) mięsa mielonego. Smażyć o obydwu stron. Posolić i popieprzyć . Na koniec mięso wyjąć na talerz. 3.Zacząć gotować makaron, a na pozostałym tłuszczu smażyć kapustę, paprykę i cebulę. Do warzyw dodać odrobinę wody z makaronu, przykryć przykrywką i dusić 10 minut. 4.Na koniec do patelni dodajemy ugorowany makaron ,creme fraiche i paprykę w proszku. Wszystko mieszamy i podajemy. Ps1. Przepis na 2 osoby i na jedną porcję zawiera 987 kcal Ps2. Zamiast Spitzkohl myślę ,że bez problemu można dać kapustę włoską. Ps3. Przepis pochodzi z Für jeden Tag 09/2015 - Spitzkohl-Hackfleisch-Pasta [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Makaron z mięsem mielonym i kapustą głowiastą
Top
Bottom