Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
MAkaron z pesto, ricotta i cukinią
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 124722" data-attributes="member: 160"><p>3 nieduże cukinie pokroić w cienkie plasterki </p><p>Obsmażyć na oliwie z dodatkiem pokrojonego w plasterki czosnku (1 ząbek), posolić, popieprzyć, zmniejszyć ogień i obsmażać 7 - 8 min. </p><p>Wstawić makaron </p><p>zrobić pesto z bazylii, pinoli (20 g), parmezanu, sera owczego (pecorino) świeżej mięty, 1 ząbka czosnku i oliwy. Dodać ricottę (200 g). Rozrobić pesto 3 łyżkami wrzącej wody (tej w której gotuje się makaron), wlać na patelnię z cukinią (gaz wyłączony!) </p><p>Przepis sugeruje zapieczenie tegoż makaronu w piecu (kilka min. w 220 stopniach) </p><p></p><p>moim zdaniem można go jeść zaraz po wymieszaniu z sosem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 124722, member: 160"] 3 nieduże cukinie pokroić w cienkie plasterki Obsmażyć na oliwie z dodatkiem pokrojonego w plasterki czosnku (1 ząbek), posolić, popieprzyć, zmniejszyć ogień i obsmażać 7 - 8 min. Wstawić makaron zrobić pesto z bazylii, pinoli (20 g), parmezanu, sera owczego (pecorino) świeżej mięty, 1 ząbka czosnku i oliwy. Dodać ricottę (200 g). Rozrobić pesto 3 łyżkami wrzącej wody (tej w której gotuje się makaron), wlać na patelnię z cukinią (gaz wyłączony!) Przepis sugeruje zapieczenie tegoż makaronu w piecu (kilka min. w 220 stopniach) moim zdaniem można go jeść zaraz po wymieszaniu z sosem [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
MAkaron z pesto, ricotta i cukinią
Top
Bottom