Makaron z pieczarkami
Jeśli masz mało czasu, a pod ręką są pieczarki, to możesz w pół godziny wyczarować pyszne danie.
12-15 dag makaronu wstążki (lub innego ulubionego, ale nie nitki)
40-50 dag pieczarek
3 ząbki czosnku
20 dag startego ostrego żółtego sera
natka pietruszki
sól
pieprz ziołowy
pieprz biały
oliwa
masło
Pieczarki obrać, opłukać i pokroić na dość grube plasterki. Czosnek obrać i pokroić na plasterki, zeszklić na maśle z oliwą. Dołożyć pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć razem kilka minut mieszając.
Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na patelnię z pieczarkami. Dodać ser, doprawić do smaku, wymieszać wszystko razem, podsmażyć.
Jeśli masz mało czasu, a pod ręką są pieczarki, to możesz w pół godziny wyczarować pyszne danie.
12-15 dag makaronu wstążki (lub innego ulubionego, ale nie nitki)
40-50 dag pieczarek
3 ząbki czosnku
20 dag startego ostrego żółtego sera
natka pietruszki
sól
pieprz ziołowy
pieprz biały
oliwa
masło
Pieczarki obrać, opłukać i pokroić na dość grube plasterki. Czosnek obrać i pokroić na plasterki, zeszklić na maśle z oliwą. Dołożyć pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć razem kilka minut mieszając.
Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na patelnię z pieczarkami. Dodać ser, doprawić do smaku, wymieszać wszystko razem, podsmażyć.
