Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Makaron z pieczoną kaczką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1551599" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Makaron z pieczoną kaczką</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]91213[/ATTACH]</p><p></p><p>umyta kaczka, podzielona na porcje</p><p>po 100 ml sosu teriyaki, sosu sojowego indonezyjskiego i miodu</p><p>1 ostra papryczka, umyta, posiekana</p><p>3 łyżki świeżego imbiru, posiekanego</p><p>4-5 ząbków czosnku, pokrojonych cienkie plasterki</p><p>sok z 2 limonek, sparzonych, wyszorowanych</p><p>niewielka ilość oleju rzepakowego</p><p>0,5 kg pieczarek, pokrojonych w ćwiartki</p><p>1 por, pokrojony w cienkie paski</p><p>3 marchewki, pokrojone w cienkie paski</p><p>1 pęczek cebuli dymki, pokrojonej w grubsze paski</p><p>100 g pędów bambusa, marynowanych</p><p>500 g makaronu chow mein</p><p>1 pęczek świeżej kolendry, umytej, posiekanej</p><p></p><p>1.Z kaczki wykrawamy wszystko mięso, czyli piersi i udka bez kości. Pozbawione skóry mięso kroimy w cieniutkie plasterki.</p><p>2.Z sosu teriyaki, sojowego, miodu, ostrej papryczki, imbiru i czosnku tworzymy marynatę. Zanurzymy w niej na 20 minut mięso kaczki.</p><p>3.Wok nagrzewamy, wlewamy do niego niewielką ilość oleju, na rozgrzany olej wrzucamy pieczarki, smażymy. Podsmażone pieczarki wyjmujemy z woka, odstawiamy na bok. Ponownie wlewamy olej do woka i wrzucamy plasterki piersi kaczki oraz paseczki marchwi i pora. Smażymy.Następnie dodajemy cebulę dymkę pokrojoną w grubsze paski (niewielką ilość pozostawiamy do dekoracji), wcześniej podsmażone pieczarki i pędy bambusa. Wlewamy pozostałą marynadę.</p><p>4.Do woka wlewamy ok 250 ml wody i 500 g suchego makaronu chow mein. Mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem na 10 minut</p><p>5. Makaron z mięsem i warzywami posypujemy świeżą kolendrą i polewamy sokiem z 1 limonki. Na samym końcu makaron z dodatkami polewamy odrobiną oleju sezamowego.</p><p>Makaron z kaczką i warzywami wykładamy na talerz, dookoła układamy kawałki pokrojonej dymki, dekorujemy ćwiartkami świeżej limonki.</p><p></p><p>Ps. Potrawa pochodzi z Kuchni Lidla , gdzie można zasięgnąć więcej informacji <a href="http://kuchnialidla.pl/product/makaron-z-pieczona-kaczka" target="_blank">http://kuchnialidla.pl/product/makaron-z-pieczona-kaczka</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1551599, member: 140"] [SIZE=14][B]Makaron z pieczoną kaczką[/B][/SIZE] [ATTACH=full]91213[/ATTACH] umyta kaczka, podzielona na porcje po 100 ml sosu teriyaki, sosu sojowego indonezyjskiego i miodu 1 ostra papryczka, umyta, posiekana 3 łyżki świeżego imbiru, posiekanego 4-5 ząbków czosnku, pokrojonych cienkie plasterki sok z 2 limonek, sparzonych, wyszorowanych niewielka ilość oleju rzepakowego 0,5 kg pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 1 por, pokrojony w cienkie paski 3 marchewki, pokrojone w cienkie paski 1 pęczek cebuli dymki, pokrojonej w grubsze paski 100 g pędów bambusa, marynowanych 500 g makaronu chow mein 1 pęczek świeżej kolendry, umytej, posiekanej 1.Z kaczki wykrawamy wszystko mięso, czyli piersi i udka bez kości. Pozbawione skóry mięso kroimy w cieniutkie plasterki. 2.Z sosu teriyaki, sojowego, miodu, ostrej papryczki, imbiru i czosnku tworzymy marynatę. Zanurzymy w niej na 20 minut mięso kaczki. 3.Wok nagrzewamy, wlewamy do niego niewielką ilość oleju, na rozgrzany olej wrzucamy pieczarki, smażymy. Podsmażone pieczarki wyjmujemy z woka, odstawiamy na bok. Ponownie wlewamy olej do woka i wrzucamy plasterki piersi kaczki oraz paseczki marchwi i pora. Smażymy.Następnie dodajemy cebulę dymkę pokrojoną w grubsze paski (niewielką ilość pozostawiamy do dekoracji), wcześniej podsmażone pieczarki i pędy bambusa. Wlewamy pozostałą marynadę. 4.Do woka wlewamy ok 250 ml wody i 500 g suchego makaronu chow mein. Mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem na 10 minut 5. Makaron z mięsem i warzywami posypujemy świeżą kolendrą i polewamy sokiem z 1 limonki. Na samym końcu makaron z dodatkami polewamy odrobiną oleju sezamowego. Makaron z kaczką i warzywami wykładamy na talerz, dookoła układamy kawałki pokrojonej dymki, dekorujemy ćwiartkami świeżej limonki. Ps. Potrawa pochodzi z Kuchni Lidla , gdzie można zasięgnąć więcej informacji [URL="http://kuchnialidla.pl/product/makaron-z-pieczona-kaczka"]http://kuchnialidla.pl/product/makaron-z-pieczona-kaczka[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Makaron z pieczoną kaczką
Top
Bottom