- Mar 3, 2010
- 625
- 0
- 0
Składniki:
makaron
duża cukinia
10 dkg lazura
parmezan do posypania
2-3 ząbki czosnku
1 cebula
sól, pieprz, olej
Makaron (najlepiej razowy) ugotować al dente.
Cebulę pokroić w talarki i zeszklić na oleju. Cukinię obrać, pokroić na półplasterki, dorzucić do cebuli i udusić do miękkości dodając sól i pieprz do smaku. Gdy cukinia jest miękka wrzucić pokrojonego lazura i zmiażdżony czosnek.
Makaron polać sosem, posypać parmezanem.
makaron
duża cukinia
10 dkg lazura
parmezan do posypania
2-3 ząbki czosnku
1 cebula
sól, pieprz, olej
Makaron (najlepiej razowy) ugotować al dente.
Cebulę pokroić w talarki i zeszklić na oleju. Cukinię obrać, pokroić na półplasterki, dorzucić do cebuli i udusić do miękkości dodając sól i pieprz do smaku. Gdy cukinia jest miękka wrzucić pokrojonego lazura i zmiażdżony czosnek.
Makaron polać sosem, posypać parmezanem.
