- Lis 26, 2006
- 9,694
- 12
- 38
2 duże czerwone papryki
1 duża cebula
ząbek czosnku
makaron fusilli (świderki)
sól, pieprz
oliwa z oliwek
0,5 kg pomidorów bez skórki
2 łyżki kaparów
parmezan
Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Na oliwie podsmażyć przez 5 minut czosnek, cebulę i paprykę, ciągle mieszając. Dodać pokrojone pomidory i jeszcze podsmażać przez parę minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać kapary i ponownie doprawić do smaku. Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać gorący z sosem warzywnym. Każdą porcję posypać startym parmezanem.
Przepis z gazety "Pieprz i sól"
A oto moje zdjęcie: (niestety nie wygląda to na zdjęciu super ładnie, ale naprawdę jest smaczne)
1 duża cebula
ząbek czosnku
makaron fusilli (świderki)
sól, pieprz
oliwa z oliwek
0,5 kg pomidorów bez skórki
2 łyżki kaparów
parmezan
Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Na oliwie podsmażyć przez 5 minut czosnek, cebulę i paprykę, ciągle mieszając. Dodać pokrojone pomidory i jeszcze podsmażać przez parę minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać kapary i ponownie doprawić do smaku. Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać gorący z sosem warzywnym. Każdą porcję posypać startym parmezanem.
Przepis z gazety "Pieprz i sól"
A oto moje zdjęcie: (niestety nie wygląda to na zdjęciu super ładnie, ale naprawdę jest smaczne)