- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
1 Bakłażan
1 Cukinia
4 Pomidory świeże
czosnek - 2-3 ząbki
ew. 1 cebula
Parmezan
Makaron np. rigatoni
Oliwa
sól
pieprz
Bakłażana pokroić w kostkę, porządnie posolić, poczekać aż się "spoci" , dokładnie wypłukać.
Bakłazana pokroic w kostkę
Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę, cukinię również pokroić w kostkę.
Na rozgrzaną oliwę wrzucić rozgnieciony czosnek (sporo), pokrojoną drobno cebulkę. Leciutko obsmażyć (uważać, żeby czosnek się nie przyrumienił); następnie wrzucić wszystkie warzywa i dusić aż zmiękną trochę (muszą pozostać lekko chrupiące). Doprawić
1 Cukinia
4 Pomidory świeże
czosnek - 2-3 ząbki
ew. 1 cebula
Parmezan
Makaron np. rigatoni
Oliwa
sól
pieprz
Bakłażana pokroić w kostkę, porządnie posolić, poczekać aż się "spoci" , dokładnie wypłukać.
Bakłazana pokroic w kostkę
Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę, cukinię również pokroić w kostkę.
Na rozgrzaną oliwę wrzucić rozgnieciony czosnek (sporo), pokrojoną drobno cebulkę. Leciutko obsmażyć (uważać, żeby czosnek się nie przyrumienił); następnie wrzucić wszystkie warzywa i dusić aż zmiękną trochę (muszą pozostać lekko chrupiące). Doprawić