Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Makaron z suszonymi pomidorami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 569255" data-attributes="member: 956"><p><em>Przepis wycięty kilka lat temu z jakiejś gazety. Niestety nie pamiętam tytułu. </em></p><p><em>Robię go często, jak nie mam czasu albo ochoty na dłuższe gotowanie.</em></p><p></p><p><strong>Makaron z suszonymi pomidorami</strong></p><p>Na zdjęciu jeszcze nie posypany serem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]16547[/ATTACH]</p><p></p><p>słoiczek suszonych pomidorów w oliwie</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>słoiczek kaparów</p><p>1 łyżeczka whisky lub koniaku (opcjonalnie)</p><p>sok z połowy cytryny</p><p>troszkę maggi lub sosu sojowego</p><p>paczka dobrego makaronu tagiatelle lub farfalle</p><p>parmezan</p><p></p><p>Oliwą z pomidorów smażymy na patelni razem z wyciśniętym czosnkiem, kaparami, łyżeczką alkoholu, sokiem z cytryny i maggi. Do sosu dodajemy pokrojone pomidory.</p><p>W wodzie z odrobiną oliwy gotujemy makaron al dente. Gotowy makaron mieszamy z sosem i posypujemy świeżo startym parmezanem.</p><p></p><p>Ja dodaję sos sojowy taki mniej słony (nie używam maggi), alkohol daję jakikolwiek. Ostatnio rum, bo miałam otwarty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 569255, member: 956"] [I]Przepis wycięty kilka lat temu z jakiejś gazety. Niestety nie pamiętam tytułu. Robię go często, jak nie mam czasu albo ochoty na dłuższe gotowanie.[/I] [B]Makaron z suszonymi pomidorami[/B] Na zdjęciu jeszcze nie posypany serem. [ATTACH=full]16547[/ATTACH] słoiczek suszonych pomidorów w oliwie 2 ząbki czosnku słoiczek kaparów 1 łyżeczka whisky lub koniaku (opcjonalnie) sok z połowy cytryny troszkę maggi lub sosu sojowego paczka dobrego makaronu tagiatelle lub farfalle parmezan Oliwą z pomidorów smażymy na patelni razem z wyciśniętym czosnkiem, kaparami, łyżeczką alkoholu, sokiem z cytryny i maggi. Do sosu dodajemy pokrojone pomidory. W wodzie z odrobiną oliwy gotujemy makaron al dente. Gotowy makaron mieszamy z sosem i posypujemy świeżo startym parmezanem. Ja dodaję sos sojowy taki mniej słony (nie używam maggi), alkohol daję jakikolwiek. Ostatnio rum, bo miałam otwarty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Makaron z suszonymi pomidorami
Top
Bottom