Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Makaron z szalwia i dynia pizmowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 1021342" data-attributes="member: 28"><p>Kiedy mysle o warzywach jesieni, pierwsze skojarzenie ktora mi nachodzi na mysl to wlasnie dynie w kazdej postaci. Jest to zatem danie na czasie, wrecz idealne na jesienne popoludnie</p><p></p><p>1 lyzka oliwy z oliwek</p><p>1 sredniej wielkosci dynia pizmowa ( butternut squash), obrana i pokrojona na 1 cm kawalki</p><p>6 zielonych cebulek, drobno posiekanych</p><p>2 lyzki posiekanych listkow szalwi</p><p>14gram suszonych borowikow, oplukac i drobno posiekac </p><p>1/8 lyzeczki galki muszk.</p><p>3 szklanki rosolku ( ja uzywam z kartonika)</p><p>pol szklanki startego parmezanu</p><p>4 lyzeczki soku z cytryny</p><p>1/4 szklanki platkow migdalowych, zarumienone na patelce </p><p>0.5 kg penne</p><p>Olej rozgrzewamy na glebokiej patelni. Kiedy bedzie juz bardzo goracy, dodajemy pokrojona dynie i gotujemy przez 15-20 minut az dynia zacznie robic sie brazowa. </p><p></p><p>Dodajemy cebulke, szalwie, grzyby, galke, 1/8 lyzeczki soli i pieprzu- wszystko gotujemy przez okolo 1 minuty az cebulka zrobi sie mieksza. Dodajemy rosolek, zagotowujemy a nastepnie na mniejszym ogniu gotujemy przez nastepne 10 minut mieszajac od czasu do czasu.</p><p></p><p>W miedzycasie, gotujemy wode na makron z lyzka soli. Kiedy makaron jest al dente, odsaczamy go pozostawiajac ok. 1/4 szklanki wody z makaronu na pozniej. </p><p></p><p>Makaron laczymy z sosem, tak aby sos ladnie oblepial makaron. Dodajemy wody z gotowania makaronu wg uznania jezeli sos wydaje nam sie za gesty. Dosmaczamy sola i pieprzem i podajemy posypane prazonymi migdalami i parmezanem.</p><p></p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 1021342, member: 28"] Kiedy mysle o warzywach jesieni, pierwsze skojarzenie ktora mi nachodzi na mysl to wlasnie dynie w kazdej postaci. Jest to zatem danie na czasie, wrecz idealne na jesienne popoludnie 1 lyzka oliwy z oliwek 1 sredniej wielkosci dynia pizmowa ( butternut squash), obrana i pokrojona na 1 cm kawalki 6 zielonych cebulek, drobno posiekanych 2 lyzki posiekanych listkow szalwi 14gram suszonych borowikow, oplukac i drobno posiekac 1/8 lyzeczki galki muszk. 3 szklanki rosolku ( ja uzywam z kartonika) pol szklanki startego parmezanu 4 lyzeczki soku z cytryny 1/4 szklanki platkow migdalowych, zarumienone na patelce 0.5 kg penne Olej rozgrzewamy na glebokiej patelni. Kiedy bedzie juz bardzo goracy, dodajemy pokrojona dynie i gotujemy przez 15-20 minut az dynia zacznie robic sie brazowa. Dodajemy cebulke, szalwie, grzyby, galke, 1/8 lyzeczki soli i pieprzu- wszystko gotujemy przez okolo 1 minuty az cebulka zrobi sie mieksza. Dodajemy rosolek, zagotowujemy a nastepnie na mniejszym ogniu gotujemy przez nastepne 10 minut mieszajac od czasu do czasu. W miedzycasie, gotujemy wode na makron z lyzka soli. Kiedy makaron jest al dente, odsaczamy go pozostawiajac ok. 1/4 szklanki wody z makaronu na pozniej. Makaron laczymy z sosem, tak aby sos ladnie oblepial makaron. Dodajemy wody z gotowania makaronu wg uznania jezeli sos wydaje nam sie za gesty. Dosmaczamy sola i pieprzem i podajemy posypane prazonymi migdalami i parmezanem. Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Makaron z szalwia i dynia pizmowa
Top
Bottom