Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Makaroniki czekoladowo-malinowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="logan" data-source="post: 797388" data-attributes="member: 10286"><p>Witam Wszystkich, </p><p>Przepis pochodzi z książki &quot; Ciasta,ciasteczka i babeczki&quot; Hilaire Walden </p><p></p><p>Składniki na ciasto</p><p></p><p>120g masła</p><p>50g cukru pudru</p><p>25g kakao</p><p>szczypta soli</p><p>1łyżeczka zapachu migdałowego</p><p>150g mąki</p><p></p><p>Na polewę:</p><p></p><p>150g dżemu malinowego</p><p>1łyżka likieru malinowego</p><p>175g czekolady startej na tarce</p><p>175g drobno zmielonych migdałów</p><p>4 białka</p><p>szczypta soli</p><p>200g drobnego cukru</p><p>1/2 łyżeczki zapachu migdałowego</p><p>50g migdałów w płatkach</p><p></p><p>Piekarnik rozgrzać do temp.160st. Foremkę o wymiarach 33x23 wyłożyć folią aluminiową i lekko natłuścić.</p><p>Masło, cukier puder,kakao i sól utrzeć na gładki krem. Dodać zapach migdałowy i przesianą mąkę. Utrzeć aż powstanie rozsypujące się ciasto.</p><p>Przełożyć do foremki, wygładzić wierzch, nakłuć widelcem w wielu miejscach. Wstawić do piekarnika i piec 20 min. Po tym czasie ciasto wyjąć a piekarnik rozgrzać do temp.190 st.</p><p>Przygotować polewę</p><p>Dżem wymieszać z likierem i rozprowadzić na upieczonym cieście, całość posypać czekoladą. Zmiksować razem białko, migdały, sól, cukier i zapach migdałowy. Rozłożyć na czekoladzie ,posypać płatkami migdałowymi i wstawić do piekarnika. Piec 20-25 min. Ciasto powinno się zarumienić. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na 20 min. Wyjąć z foremki unosząc za brzegi folii. Zostawić do całkowitego wystygnięcia. Oderwać folię i nożem pokroić ciasto na podłużne batoniki.</p><p>Ciasto jest pyszne, mocno czekoladowe z chrupiącą skórką migdałową. Polecam !</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="logan, post: 797388, member: 10286"] Witam Wszystkich, Przepis pochodzi z książki " Ciasta,ciasteczka i babeczki" Hilaire Walden Składniki na ciasto 120g masła 50g cukru pudru 25g kakao szczypta soli 1łyżeczka zapachu migdałowego 150g mąki Na polewę: 150g dżemu malinowego 1łyżka likieru malinowego 175g czekolady startej na tarce 175g drobno zmielonych migdałów 4 białka szczypta soli 200g drobnego cukru 1/2 łyżeczki zapachu migdałowego 50g migdałów w płatkach Piekarnik rozgrzać do temp.160st. Foremkę o wymiarach 33x23 wyłożyć folią aluminiową i lekko natłuścić. Masło, cukier puder,kakao i sól utrzeć na gładki krem. Dodać zapach migdałowy i przesianą mąkę. Utrzeć aż powstanie rozsypujące się ciasto. Przełożyć do foremki, wygładzić wierzch, nakłuć widelcem w wielu miejscach. Wstawić do piekarnika i piec 20 min. Po tym czasie ciasto wyjąć a piekarnik rozgrzać do temp.190 st. Przygotować polewę Dżem wymieszać z likierem i rozprowadzić na upieczonym cieście, całość posypać czekoladą. Zmiksować razem białko, migdały, sól, cukier i zapach migdałowy. Rozłożyć na czekoladzie ,posypać płatkami migdałowymi i wstawić do piekarnika. Piec 20-25 min. Ciasto powinno się zarumienić. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na 20 min. Wyjąć z foremki unosząc za brzegi folii. Zostawić do całkowitego wystygnięcia. Oderwać folię i nożem pokroić ciasto na podłużne batoniki. Ciasto jest pyszne, mocno czekoladowe z chrupiącą skórką migdałową. Polecam ! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Makaroniki czekoladowo-malinowe
Top
Bottom