Makaronowe muszelki faszerowane groyerem.
ok. 30-35 sztuk muszelek makaronowych
1 cebula
1 mniejsza pierś z kurczaka
kilka gałązek natki pietruszki
1 jajko
10 dkg sera groyera
1/2 szklanki śmietany
1 łyżka sera ricotta
2 ząbki czosnku
przyprawy:
sól kamienna mielona
pieprz biały mielony
pieprz ziołowy
pierz cayenne
papryka ostra mielona
1. Pierś z kurczaka, cebulę i natkę pietruszki kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
2. Dodajemy jajko, starty ser oraz przyprawy i mieszamy na jednolitą masę.
3. Wypełniamy farszem makaronowe muszelki.
4. Śmietanę mieszamy z serkiem ricotta oraz dodajemy rozgnieciony czosnek - doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zalewamy wierzch muszelek.
Pieczemy przez 15 minut po czym zalewamy wszystko bulionem - tak by zakrywał on muszelki.
5. Pieczemy przez ok. 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180`

ok. 30-35 sztuk muszelek makaronowych
1 cebula
1 mniejsza pierś z kurczaka
kilka gałązek natki pietruszki
1 jajko
10 dkg sera groyera
1/2 szklanki śmietany
1 łyżka sera ricotta
2 ząbki czosnku
przyprawy:
sól kamienna mielona
pieprz biały mielony
pieprz ziołowy
pierz cayenne
papryka ostra mielona
1. Pierś z kurczaka, cebulę i natkę pietruszki kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
2. Dodajemy jajko, starty ser oraz przyprawy i mieszamy na jednolitą masę.
3. Wypełniamy farszem makaronowe muszelki.
4. Śmietanę mieszamy z serkiem ricotta oraz dodajemy rozgnieciony czosnek - doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zalewamy wierzch muszelek.
Pieczemy przez 15 minut po czym zalewamy wszystko bulionem - tak by zakrywał on muszelki.
5. Pieczemy przez ok. 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180`