Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Mąki rosyjskie - polskie odpowiedniki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1374725" data-attributes="member: 692"><p>Maka pszenna:</p><p><strong>Ekstra </strong> - odpowiednikiem jest nasza <strong>tortowa typ 405</strong></p><p><strong>Krupczatka </strong>( w Rosji niedostępna w sprzedaży detalicznej) - <strong>krupczatka typ 450</strong></p><p><strong>Wyższyj sort - mąka typ 500</strong> ( wroclawska, poznańska itd)</p><p><strong>Pierwyj sort ( Ic.) - mąka chlebowa typ 650-750</strong></p><p><strong>Wtoroj sort ( IIc) </strong>- brak odpowiednika na polskim rynku, można pomieszać <strong>mąkę typ 550 ( luksusowa) i typ 2000 ( pełnoziarnista) w proporcji 1:1</strong></p><p>pszeniczna obojnaja - pełnoziarnista typ 2000</p><p></p><p>Mąka żytnia:</p><p><strong>Obojnaja - pełnoziarnista typ 2000</strong></p><p><strong>obdirnaja - żurkowa typ 1450 </strong></p><p>siejana - brak odpowiednika na polskim rynku, sitkowa typ 1050 lub 1150</p><p><strong>biełaja - mąka żytnia typ 720</strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1374725, member: 692"] Maka pszenna: [B]Ekstra [/B] - odpowiednikiem jest nasza [B]tortowa typ 405[/B] [B]Krupczatka [/B]( w Rosji niedostępna w sprzedaży detalicznej) - [B]krupczatka typ 450[/B] [B]Wyższyj sort - mąka typ 500[/B] ( wroclawska, poznańska itd) [B]Pierwyj sort ( Ic.) - mąka chlebowa typ 650-750[/B] [B]Wtoroj sort ( IIc) [/B]- brak odpowiednika na polskim rynku, można pomieszać [B]mąkę typ 550 ( luksusowa) i typ 2000 ( pełnoziarnista) w proporcji 1:1[/B] pszeniczna obojnaja - pełnoziarnista typ 2000 Mąka żytnia: [B]Obojnaja - pełnoziarnista typ 2000 obdirnaja - żurkowa typ 1450 [/B] siejana - brak odpowiednika na polskim rynku, sitkowa typ 1050 lub 1150 [B]biełaja - mąka żytnia typ 720 [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Mąki rosyjskie - polskie odpowiedniki
Top
Bottom