neteczka @ 5 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1263872Takiego mocno napakowanego bakaliami to chętnie bym zjadła
wczorajszy zniknął, nawet okruszka nie zostało. Dodatkowo, mama zamówiła takiego samego (z dodatkiem orzechów) na sobotę, jako ciasto wyjściowe do gości. Wchodzi na stałe do repertuaru.
okruszek13 @ 8 Feb 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1603851A czy ktoras z Was moglaby mi powiedziec ile gramow masla to 1/2szklanki roztopionego? Bede piekla na niedziele. Lepiej upiec w sobote czy moze juz w piatek?Mam taką tabelkę:
Masło lub margaryna
1/8 szklanki = 30 g
1/4 szklanki = 55 g
1/3 szklanki = 75 g
3/8 szklanki = 85 g
1/2 szklanki = 115 g
5/8 cup = 140 g
2/3 szklanki = 150 g
3 / 4 szklanki = 170 g
7/8 szklanki = 200 g
1 szklanka = 225 g
I jeśli zważysz zimne masło, to tyle samo będzie go po roztopieniu.![]()
Wg mnie lepiej będzie upiec to ciasto w sobotę po południu, żeby na niedzielę było świeże.
hazo @ 8 Feb 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1603870Mam taką tabelkę:
Masło lub margaryna
1/8 szklanki = 30 g
1/4 szklanki = 55 g
1/3 szklanki = 75 g
3/8 szklanki = 85 g
1/2 szklanki = 115 g
5/8 cup = 140 g
2/3 szklanki = 150 g
3 / 4 szklanki = 170 g
7/8 szklanki = 200 g
1 szklanka = 225 g
I jeśli zważysz zimne masło, to tyle samo będzie go po roztopieniu.![]()
Wg mnie lepiej będzie upiec to ciasto w sobotę po południu, żeby na niedzielę było świeże.Bardzo Ci dziekujeSkorzystam z Twojej tabelki![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.