Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowe ciasto"szklankowe" z białek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 27590" data-attributes="member: 90"><p>Gdy zostają nam białka, można upiec bardzo łatwe i dobre ciasto: </p><p></p><p>1 szkl. mąki</p><p>1 szkl. maku (suchego, nie mielonego)</p><p>1 szkl. białek</p><p>1 szkl. cukru</p><p>1/2 szkl. zimnego stopionego masła</p><p>1 łyżeczka proszku do piecz.</p><p>bakalie(orzechy, rodzynki, skórka)</p><p></p><p>Białka ubić na sztywno, dosypując stopniowo cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem i dosypywać powoli do białek, wsypać mak, wlać masło, dodać bakalie, wymieszać. Piec w formie keksówce ok 50 minut.</p><p>Zalecana temperatura - 160 -180 stopni, w zależności od piekarnika.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 27590, member: 90"] Gdy zostają nam białka, można upiec bardzo łatwe i dobre ciasto: 1 szkl. mąki 1 szkl. maku (suchego, nie mielonego) 1 szkl. białek 1 szkl. cukru 1/2 szkl. zimnego stopionego masła 1 łyżeczka proszku do piecz. bakalie(orzechy, rodzynki, skórka) Białka ubić na sztywno, dosypując stopniowo cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem i dosypywać powoli do białek, wsypać mak, wlać masło, dodać bakalie, wymieszać. Piec w formie keksówce ok 50 minut. Zalecana temperatura - 160 -180 stopni, w zależności od piekarnika. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowe ciasto"szklankowe" z białek
Top
Bottom