Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec bez ciasta
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MagdazMediolanu" data-source="post: 41786" data-attributes="member: 206"><p>pol kg. maku</p><p>3 szklanki mleka</p><p>5 jajek</p><p>pol kostki masla (125 gr.)</p><p>2 szklanki cukru</p><p>3 jablka</p><p>4 lyzki maki</p><p>2 lyzeczki proszku do pieczenia</p><p>2 lyzki miodu</p><p>posiekane bakalie (rodzynki, skorka pomaranczowa i co kto lubi)</p><p>zapach migdalowy (mozna nie dawac)</p><p>lyzka masla i 2 lyzki tartej bulki do foremek</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Mak zalac mlekiem w garnku i mieszajac gotowac 10 minut.</p><p>Ostudzic i zemlec trzykrotnie w maszynce.</p><p>Jajka, maslo, cukier polaczyc i miksowac okolo 20 minut. Ja to robie w mikserze, ale mozna ucierac recznie.</p><p>Dodac mak, starte na tarce do jarzyn obrane jablka, i pozostale skladniki. Wymieszac.</p><p>Dwie formy keksowe wysmarowac maslem, wysypac bulka tarta, wlac mase i piec w temp. 180 stopni okolo godziny. </p><p></p><p>MzM</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MagdazMediolanu, post: 41786, member: 206"] pol kg. maku 3 szklanki mleka 5 jajek pol kostki masla (125 gr.) 2 szklanki cukru 3 jablka 4 lyzki maki 2 lyzeczki proszku do pieczenia 2 lyzki miodu posiekane bakalie (rodzynki, skorka pomaranczowa i co kto lubi) zapach migdalowy (mozna nie dawac) lyzka masla i 2 lyzki tartej bulki do foremek sposób przygotowania Mak zalac mlekiem w garnku i mieszajac gotowac 10 minut. Ostudzic i zemlec trzykrotnie w maszynce. Jajka, maslo, cukier polaczyc i miksowac okolo 20 minut. Ja to robie w mikserze, ale mozna ucierac recznie. Dodac mak, starte na tarce do jarzyn obrane jablka, i pozostale skladniki. Wymieszac. Dwie formy keksowe wysmarowac maslem, wysypac bulka tarta, wlac mase i piec w temp. 180 stopni okolo godziny. MzM [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec bez ciasta
Top
Bottom