Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec japoński
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 212214" data-attributes="member: 90"><p>40 dkg maku</p><p>7-9 jaj</p><p>2o dkg masla lub margaryny</p><p>9 łyżek kaszy manny</p><p>45 dkg cukru pudru</p><p>60 dkg jabłek</p><p>1 łyżka proszku do pieczenia</p><p>bakalie</p><p>aromat migdałowy</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Mak namoczyć, przekręcić przez maszynkę.</p><p>Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać mak, kaszę mannę, jabłka utarte na grubej tarce, bakalie obtoczone w mące. Na koniec dać ubitą na sztywno pianę z białek, zapach i proszek, wymieszać.Wylać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 45-60 minut w temp.ok. 200 st. (sprawdzić patyczkiem)</p><p>Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto można polać polewą czekoladową</p><p></p><p>dodatkowe informacje</p><p>Cukru można dać mniej, mak kiedyś dałam surowy, nie przkręcony przez maszynkę i też było dobre.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 212214, member: 90"] 40 dkg maku 7-9 jaj 2o dkg masla lub margaryny 9 łyżek kaszy manny 45 dkg cukru pudru 60 dkg jabłek 1 łyżka proszku do pieczenia bakalie aromat migdałowy sposób przygotowania Mak namoczyć, przekręcić przez maszynkę. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać mak, kaszę mannę, jabłka utarte na grubej tarce, bakalie obtoczone w mące. Na koniec dać ubitą na sztywno pianę z białek, zapach i proszek, wymieszać.Wylać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 45-60 minut w temp.ok. 200 st. (sprawdzić patyczkiem) Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto można polać polewą czekoladową dodatkowe informacje Cukru można dać mniej, mak kiedyś dałam surowy, nie przkręcony przez maszynkę i też było dobre. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec japoński
Bottom