Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec warstwowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="alice" data-source="post: 775792" data-attributes="member: 17"><p>Pyszne. Rzeczywiście mak+ konfitura wiśniowa to pyszne połączenie. Wydaje mi sie jednak że jest trochę za mało ciasta w porównaniu z nadzieniem. Następnym razem zmienie proporcje. </p><p>Przy okazji: </p><p>Użyłam masy z puszki (chociaż zawsze w makowcach robiłam własną) i musze przyznać że byłą przeeeeepyszna. Sama nie zrobiłabym tak pysznego maku (no może gotując go w mleku i &quot;cudując&quot; cały dzień). Tak że jest to jedna z rzeczy (mak) których robienie mozna sobie spokojnie &quot;odpuścić&quot; (jakiś czas temu odkryłam że w Warszawie można zakupić - w zwykłych delikatesach - naleśniki lepsze od domowych, ale tylko w jednym miejscu). Zatem nie zawsze własnoręcznie zrobione (nawet przy sporych umiejętnościch) znaczy lepsze, bo pewne rzeczy mozna spokojnie kupić, za normalne pieniądze (trzeba tylko wiedzieć co i gdzie).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alice, post: 775792, member: 17"] Pyszne. Rzeczywiście mak+ konfitura wiśniowa to pyszne połączenie. Wydaje mi sie jednak że jest trochę za mało ciasta w porównaniu z nadzieniem. Następnym razem zmienie proporcje. Przy okazji: Użyłam masy z puszki (chociaż zawsze w makowcach robiłam własną) i musze przyznać że byłą przeeeeepyszna. Sama nie zrobiłabym tak pysznego maku (no może gotując go w mleku i "cudując" cały dzień). Tak że jest to jedna z rzeczy (mak) których robienie mozna sobie spokojnie "odpuścić" (jakiś czas temu odkryłam że w Warszawie można zakupić - w zwykłych delikatesach - naleśniki lepsze od domowych, ale tylko w jednym miejscu). Zatem nie zawsze własnoręcznie zrobione (nawet przy sporych umiejętnościch) znaczy lepsze, bo pewne rzeczy mozna spokojnie kupić, za normalne pieniądze (trzeba tylko wiedzieć co i gdzie). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec warstwowy
Top
Bottom