Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowy biszkopt
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bazylka" data-source="post: 43232" data-attributes="member: 96"><p><strong>Biszkopt makowy:</strong> </p><p></p><p>3/4 szklanki maku, 3/4 szkl mąki i 3/4 szkl cukru </p><p>4 jajka </p><p>łyżka startych biszkoptów-czubata </p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia </p><p></p><p>Suchy mak wymieszać z mąką, biszkoptami, proszkiem i połową cukru. </p><p>Ubić pianę z białek, dodać pozostały cukier, wymieszać z żółtkami, </p><p>następnie delikatnie wsypywać mąkę z makiem. </p><p>Tortownicę 24-26 wysmarować masłem(marg), osypac startymi biszkoptami napełnic ciastem, </p><p>piec w temp od 160 do 180 stopni C. piec 30-40 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bazylka, post: 43232, member: 96"] [B]Biszkopt makowy:[/B] 3/4 szklanki maku, 3/4 szkl mąki i 3/4 szkl cukru 4 jajka łyżka startych biszkoptów-czubata 1 łyżeczka proszku do pieczenia Suchy mak wymieszać z mąką, biszkoptami, proszkiem i połową cukru. Ubić pianę z białek, dodać pozostały cukier, wymieszać z żółtkami, następnie delikatnie wsypywać mąkę z makiem. Tortownicę 24-26 wysmarować masłem(marg), osypac startymi biszkoptami napełnic ciastem, piec w temp od 160 do 180 stopni C. piec 30-40 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowy biszkopt
Top
Bottom