Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowy biszkopt
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bazylka" data-source="post: 43236" data-attributes="member: 96"><p>Pyszna jest do makowego biszkoptu masa kawowa na zasmażce </p><p><strong>masa kawowa na zasmażce </strong></p><p>łyżka masła +łyżka mąki(czubata) zrobic zasmażkę jasną, </p><p>dodać napar z kawy(miałam ziarnistą- szklanka-mocna(będą fusy), można dodać łyżeczke kakao - dla koloru-niekoniecznie i wymieszać- będzie gładka. </p><p>1/2 margaryny(lub masła) rozcierać z cukrem pudrem( około pół szklanki- należy próbować, ja nie przepadam za bardzo słodka masą, </p><p>dodać jedno żółtko, rozetrzęć i dodawać po trochu kawowej masy z zasmażki, </p><p>rozetrzeć - dodac alkohol(jeśli była margaryna to koniecznie), można trochę aromatu ale powinna pachnieć kawą, masa jest lekka. </p><p></p><p>Ja tort makowy przekroiłam na trzy częśći, na pierwszą dałam dżem morelowy(domowy) i cienko masy, następnie przykryłam druga warstwą i dałam resztę kremu, na trzecia dałam polewę czekoladowa. </p><p>Nie nasączałam!!!!!! Od tego dżemu i masy tort był wystarczająco wilgotny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bazylka, post: 43236, member: 96"] Pyszna jest do makowego biszkoptu masa kawowa na zasmażce [B]masa kawowa na zasmażce [/B] łyżka masła +łyżka mąki(czubata) zrobic zasmażkę jasną, dodać napar z kawy(miałam ziarnistą- szklanka-mocna(będą fusy), można dodać łyżeczke kakao - dla koloru-niekoniecznie i wymieszać- będzie gładka. 1/2 margaryny(lub masła) rozcierać z cukrem pudrem( około pół szklanki- należy próbować, ja nie przepadam za bardzo słodka masą, dodać jedno żółtko, rozetrzęć i dodawać po trochu kawowej masy z zasmażki, rozetrzeć - dodac alkohol(jeśli była margaryna to koniecznie), można trochę aromatu ale powinna pachnieć kawą, masa jest lekka. Ja tort makowy przekroiłam na trzy częśći, na pierwszą dałam dżem morelowy(domowy) i cienko masy, następnie przykryłam druga warstwą i dałam resztę kremu, na trzecia dałam polewę czekoladowa. Nie nasączałam!!!!!! Od tego dżemu i masy tort był wystarczająco wilgotny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowy biszkopt
Top
Bottom