- Maj 8, 2007
- 175
- 0
- 0
Smakują jak Quarkberliner-niemieckie pączki serowe. Zawsze jak bywałam w Berlinie kupowałam ich całą paczuszkę
Teraz robię sobie w domu i wychodzi mi to sto razy taniej. Zobaczcie ile dziurek mają w środku, mniam, mniam.
Małe waniliowe pączki na serku homogenizowanym
2 szklanki mąki tortowej typ 450
3 dorodne jajka
3/4 szklanki cukru
2 łyżki cukru waniliowego
1 łyżka ekstraktu waniliowego
ok. 400 gram serka waniliowego homogenizowanego
2 łyżki oleju
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy, wymieszać. W drugiej misce połączyć razem serek waniliowy homogenizowany, olej, ekstrakt waniliowy i trzy całe jajka, dodać do suchych składników, wymieszać.
Ok. 600-700 ml tłuszczu rozgrzać w rondlu i na gorący tłuszcz kłaść surowe pączki za pomocą łyżki. Lekko ostudzone obtaczać w cukrze waniliowym.
Małe waniliowe pączki na serku homogenizowanym
2 szklanki mąki tortowej typ 450
3 dorodne jajka
3/4 szklanki cukru
2 łyżki cukru waniliowego
1 łyżka ekstraktu waniliowego
ok. 400 gram serka waniliowego homogenizowanego
2 łyżki oleju
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy, wymieszać. W drugiej misce połączyć razem serek waniliowy homogenizowany, olej, ekstrakt waniliowy i trzy całe jajka, dodać do suchych składników, wymieszać.
Ok. 600-700 ml tłuszczu rozgrzać w rondlu i na gorący tłuszcz kłaść surowe pączki za pomocą łyżki. Lekko ostudzone obtaczać w cukrze waniliowym.