Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Małe placki z kurkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1612696" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Małe placki z kurkami</strong></span></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]95324[/ATTACH]</p><p></p><p>1 kg ziemniaków</p><p>500 g kurek</p><p>1 cebula</p><p>100 g wędzonego boczku</p><p>1/2 pęczka natki pietruszki</p><p>50 g masła</p><p>1 jajko</p><p>2 łyżki mąki</p><p>sól i pieprz</p><p>tłuszcz do pieczenia (sklarowame masło)</p><p></p><p>1.Ziemniaki w łupinkach przez 10 minut gotujemy. Zalewamy zimną wodą . Obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.</p><p>2.Cebulkę kroimy w kostkę, tak samo boczek. Pietruszkę siekamy a kurki jeżeli małe to zostawiamy a większe przekrawamy na połowę.</p><p>3.Na patelni z masłem smażymy boczek (1 minutę) ,dodajemy boczek i kurki i dlaje smażymy (2 minuty). </p><p>4.Wszystko mieszamy z ziemniakami, jajkie, mąką, i pieruszką. Wszystko mocno solimy i pieprzymy.</p><p>5.Smażymy małe placki nas tłuszczu przez 2 minuty na średnim ogniu z obu ston. Po usmażeniu można posypać odrobiną pietruszki.</p><p></p><p>Ps1 Porcja na 4 osoby i zawieta tylko 335 kcal</p><p>Ps2 Przepis pochodzi z czasopisma LandGenuss 07/2015</p><p></p><p>1 kg ziemniaków</p><p>500 g kurek</p><p>1 cebula</p><p>100 g wędzonego boczku</p><p>1/2 pęczka natki pietruszki</p><p>50 g masła</p><p>1 jajko</p><p>2 łyżki mąki</p><p>sól i pieprz</p><p>tłuszcz do pieczenia (sklarowane masło)</p><p></p><p>1.Ziemniaki w łupinkach przez 10 minut gotujemy. Zalewamy zimną wodą . Obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.</p><p>2.Cebulkę kroimy w kostkę, tak samo boczek. Pietruszkę siekamy a kurki jeżeli małe to zostawiamy a większe przekrawamy na połowę.</p><p>3.Na patelni z masłem smażymy boczek (1 minutę) ,dodajemy boczek i kurki i dalej smażymy (2 minuty). </p><p>4.Wszystko mieszamy z ziemniakami, jajkiem, mąką, i pietruszką. Wszystko mocno solimy i pieprzymy.</p><p>5.Smażymy małe placki nas tłuszczu przez 2 minuty na średnim ogniu z obu stron. Po usmażeniu można posypać odrobiną pietruszki.</p><p></p><p>Ps1 Porcja na 4 osoby i zawieta tylko 335 kcal</p><p>Ps2 Przepis pochodzi z czasopisma LandGenuss 07/2015</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1612696, member: 140"] [SIZE=14][B]Małe placki z kurkami[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95324[/ATTACH] 1 kg ziemniaków 500 g kurek 1 cebula 100 g wędzonego boczku 1/2 pęczka natki pietruszki 50 g masła 1 jajko 2 łyżki mąki sól i pieprz tłuszcz do pieczenia (sklarowame masło) 1.Ziemniaki w łupinkach przez 10 minut gotujemy. Zalewamy zimną wodą . Obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 2.Cebulkę kroimy w kostkę, tak samo boczek. Pietruszkę siekamy a kurki jeżeli małe to zostawiamy a większe przekrawamy na połowę. 3.Na patelni z masłem smażymy boczek (1 minutę) ,dodajemy boczek i kurki i dlaje smażymy (2 minuty). 4.Wszystko mieszamy z ziemniakami, jajkie, mąką, i pieruszką. Wszystko mocno solimy i pieprzymy. 5.Smażymy małe placki nas tłuszczu przez 2 minuty na średnim ogniu z obu ston. Po usmażeniu można posypać odrobiną pietruszki. Ps1 Porcja na 4 osoby i zawieta tylko 335 kcal Ps2 Przepis pochodzi z czasopisma LandGenuss 07/2015 1 kg ziemniaków 500 g kurek 1 cebula 100 g wędzonego boczku 1/2 pęczka natki pietruszki 50 g masła 1 jajko 2 łyżki mąki sól i pieprz tłuszcz do pieczenia (sklarowane masło) 1.Ziemniaki w łupinkach przez 10 minut gotujemy. Zalewamy zimną wodą . Obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 2.Cebulkę kroimy w kostkę, tak samo boczek. Pietruszkę siekamy a kurki jeżeli małe to zostawiamy a większe przekrawamy na połowę. 3.Na patelni z masłem smażymy boczek (1 minutę) ,dodajemy boczek i kurki i dalej smażymy (2 minuty). 4.Wszystko mieszamy z ziemniakami, jajkiem, mąką, i pietruszką. Wszystko mocno solimy i pieprzymy. 5.Smażymy małe placki nas tłuszczu przez 2 minuty na średnim ogniu z obu stron. Po usmażeniu można posypać odrobiną pietruszki. Ps1 Porcja na 4 osoby i zawieta tylko 335 kcal Ps2 Przepis pochodzi z czasopisma LandGenuss 07/2015 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Małe placki z kurkami
Top
Bottom