Pyszne ciasto malinowe
285 g sucharków bez cukru (ja użyłam firmy mamut)
285g nutelli
500 ml kremówki 30%
2 śmietan fix
cukier waniliowy
2 łyżki cukru pudru
1/2 kg malin (mogą być również czarne jagody)
2 galaretki malinowe lub owoce leśne
Sucharki przekręcić przez maszynkę do mięsa i dokładnie wymieszać z nutellą (ja używam drewnianej kulki do ucierania ciasta). Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie ucisnąć i wyrównać łyżką. Ubić kremówkę z cukrem i śmietan fixem. Wyłożyć na masę sucharkową. Wstawić do lodówki. Zagotować 2 szklanki wody i rozpuścić w niej 2 galaretki. Wymieszać z malinami. Gdy ostygnie wylać na śmietanę.
285 g sucharków bez cukru (ja użyłam firmy mamut)
285g nutelli
500 ml kremówki 30%
2 śmietan fix
cukier waniliowy
2 łyżki cukru pudru
1/2 kg malin (mogą być również czarne jagody)
2 galaretki malinowe lub owoce leśne
Sucharki przekręcić przez maszynkę do mięsa i dokładnie wymieszać z nutellą (ja używam drewnianej kulki do ucierania ciasta). Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie ucisnąć i wyrównać łyżką. Ubić kremówkę z cukrem i śmietan fixem. Wyłożyć na masę sucharkową. Wstawić do lodówki. Zagotować 2 szklanki wody i rozpuścić w niej 2 galaretki. Wymieszać z malinami. Gdy ostygnie wylać na śmietanę.
Ostatnią edycję dokonał moderator: