Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Malinowe cudo
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="grazka_w1" data-source="post: 744737" data-attributes="member: 10406"><p><span style="font-size: 26px">Pyszne ciasto malinowe</span></p><p></p><p>285 g sucharków bez cukru (ja użyłam firmy mamut)</p><p>285g nutelli</p><p>500 ml kremówki 30%</p><p>2 śmietan fix</p><p>cukier waniliowy</p><p>2 łyżki cukru pudru</p><p>1/2 kg malin (mogą być również czarne jagody)</p><p>2 galaretki malinowe lub owoce leśne</p><p></p><p>Sucharki przekręcić przez maszynkę do mięsa i dokładnie wymieszać z nutellą (ja używam drewnianej kulki do ucierania ciasta). Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie ucisnąć i wyrównać łyżką. Ubić kremówkę z cukrem i śmietan fixem. Wyłożyć na masę sucharkową. Wstawić do lodówki. Zagotować 2 szklanki wody i rozpuścić w niej 2 galaretki. Wymieszać z malinami. Gdy ostygnie wylać na śmietanę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="grazka_w1, post: 744737, member: 10406"] [SIZE=10]Pyszne ciasto malinowe[/SIZE] 285 g sucharków bez cukru (ja użyłam firmy mamut) 285g nutelli 500 ml kremówki 30% 2 śmietan fix cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru 1/2 kg malin (mogą być również czarne jagody) 2 galaretki malinowe lub owoce leśne Sucharki przekręcić przez maszynkę do mięsa i dokładnie wymieszać z nutellą (ja używam drewnianej kulki do ucierania ciasta). Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie ucisnąć i wyrównać łyżką. Ubić kremówkę z cukrem i śmietan fixem. Wyłożyć na masę sucharkową. Wstawić do lodówki. Zagotować 2 szklanki wody i rozpuścić w niej 2 galaretki. Wymieszać z malinami. Gdy ostygnie wylać na śmietanę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Malinowe cudo
Top
Bottom