Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Malinowy curd
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 895638" data-attributes="member: 4258"><p>Używałam go do <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=29374&view=findpost&p=893446" target="_blank"><strong>sernika</strong></a>. Ale dodatkowo wpisuję tutaj, aby można było łatwiej odnaleźc</p><p></p><p>[ATTACH=full]45605[/ATTACH]</p><p></p><p>* 3/4 szklanki puree malinowego (maliny przetrzec przez gęste sito, aby nie wpadły pesteczki)</p><p>* 1/4 soku z cytryny ( 1 duża , soczysta cytryna)</p><p>* 3/4 szklanki cukru</p><p>* 6 jajek</p><p>* 100 g masła</p><p></p><p>Do rondelka wlać puree z malin i sok z cytryny. Postawić na małym ogniu i podgrzewać. Jajka dobrze wymieszać z cukrem. Masło pokroić na malutkie kawałeczki. Do utartych jajek wlewać pomału, ciągle mieszając, gorącą mieszankę malin i soku cytrynowego. Postawić teraz na malutkim ogniu i wciąż mieszając, dodajemy kawałeczki masła. Po kilku minutach, masa powinna zacząć gęstnieć. Zdejmujemy z ognia i przykrywamy szczelnie wierzch curdu folią spożywczą, aby nie zrobił się kożuszek. Odstawiamy do wystudzenia. Po wystudzeniu przełożyć do słoiczków i dobrze przykryć.</p><p></p><p>[ATTACH=full]45606[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 895638, member: 4258"] Używałam go do [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=29374&view=findpost&p=893446"][B]sernika[/B][/URL]. Ale dodatkowo wpisuję tutaj, aby można było łatwiej odnaleźc [ATTACH=full]45605[/ATTACH] * 3/4 szklanki puree malinowego (maliny przetrzec przez gęste sito, aby nie wpadły pesteczki) * 1/4 soku z cytryny ( 1 duża , soczysta cytryna) * 3/4 szklanki cukru * 6 jajek * 100 g masła Do rondelka wlać puree z malin i sok z cytryny. Postawić na małym ogniu i podgrzewać. Jajka dobrze wymieszać z cukrem. Masło pokroić na malutkie kawałeczki. Do utartych jajek wlewać pomału, ciągle mieszając, gorącą mieszankę malin i soku cytrynowego. Postawić teraz na malutkim ogniu i wciąż mieszając, dodajemy kawałeczki masła. Po kilku minutach, masa powinna zacząć gęstnieć. Zdejmujemy z ognia i przykrywamy szczelnie wierzch curdu folią spożywczą, aby nie zrobił się kożuszek. Odstawiamy do wystudzenia. Po wystudzeniu przełożyć do słoiczków i dobrze przykryć. [ATTACH=full]45606[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Malinowy curd
Top
Bottom