4 garście malin,
1 garść jagód = borówek,
2 żółtka,
2 białka,
3 łyżki cukru,
opakowanie serka kremowego (125 g) np: serek Toska,
3 - 4 łyżeczki konfiturty z dzikiej róży,
wiórki kokosowe do posypania z wierzchu
Żółtka utrzeć z cukrem na biały puch. Białka ubić na sztywną pianę. Owoce umyć, delikatnie wymieszać z różą, i ułożyć w wysmarowanych tluszczem czterech foremkach o średnicy 8 - 10 cm lub jednej dużej. Piekarnik nagrzać do 220 - 250 stopni. Wymieszać serek z żółtkami, delikatnie dodać pianę. Przykryć masą owoce, posypać ociupinkę wiórkami kokosowymi z wierzchu i wstawić do piekarnika. Piec do momentu aż masa się zrumieni.
1 garść jagód = borówek,
2 żółtka,
2 białka,
3 łyżki cukru,
opakowanie serka kremowego (125 g) np: serek Toska,
3 - 4 łyżeczki konfiturty z dzikiej róży,
wiórki kokosowe do posypania z wierzchu
Żółtka utrzeć z cukrem na biały puch. Białka ubić na sztywną pianę. Owoce umyć, delikatnie wymieszać z różą, i ułożyć w wysmarowanych tluszczem czterech foremkach o średnicy 8 - 10 cm lub jednej dużej. Piekarnik nagrzać do 220 - 250 stopni. Wymieszać serek z żółtkami, delikatnie dodać pianę. Przykryć masą owoce, posypać ociupinkę wiórkami kokosowymi z wierzchu i wstawić do piekarnika. Piec do momentu aż masa się zrumieni.
