Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Małpie ciasto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirynka" data-source="post: 593701" data-attributes="member: 2418"><p>oto oryginalny przepis </p><p>zródło <a href="http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis17553.html" target="_blank">http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis17553.html</a></p><p>autor MALENA</p><p></p><p>20 porcji:</p><p></p><p>Ciasto:</p><p>5 jajek</p><p>200 g cukru</p><p>125 ml oleju</p><p>125 ml wody</p><p>3 lyzki kakao</p><p>200 g maki</p><p>1/2 op. proszku do pieczenia</p><p></p><p>Masa:</p><p>5 bananow</p><p>500 g twarozku waniliowego</p><p>100 g cukru</p><p>1 op zelatyny ( na 0,5 l)</p><p>500 ml smietany kremowki</p><p>sok z cytryny do polania bananow, zeby nie czernialy</p><p></p><p>Polewa czekoladowa</p><p></p><p>1. CIASTO:Jajka wymieszyc z cukrem na piane, dodawac powoli olej i wode. Kakao wymieszyc z maka i proszkiem do pieczenia i dodawac powoli do masy. Wylac ciasto na blache i piec 10-15 minut w temp. 220° C</p><p></p><p>2. Banany przekroic w pol i ukladac na wystudzone ciasto, skropic sokiem z cytryny.</p><p></p><p>3.MASA: Zelatyne rozmoczyc i rozpuscic. Twarozek, cukier wymieszac. Dodac do zelatyny troche masy twarogowej i dobrze wymieszyc i calosc dodac do reszty masy twarogowej. Ubic kremowke na sztywno i dodac do masy. Calosc nalozyc na banany i schlodzic w lodowce.</p><p></p><p>4. Po ok. 15 minutach mozna juz polac polewa czekoladowa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirynka, post: 593701, member: 2418"] oto oryginalny przepis zródło [URL="http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis17553.html"]http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis17553.html[/URL] autor MALENA 20 porcji: Ciasto: 5 jajek 200 g cukru 125 ml oleju 125 ml wody 3 lyzki kakao 200 g maki 1/2 op. proszku do pieczenia Masa: 5 bananow 500 g twarozku waniliowego 100 g cukru 1 op zelatyny ( na 0,5 l) 500 ml smietany kremowki sok z cytryny do polania bananow, zeby nie czernialy Polewa czekoladowa 1. CIASTO:Jajka wymieszyc z cukrem na piane, dodawac powoli olej i wode. Kakao wymieszyc z maka i proszkiem do pieczenia i dodawac powoli do masy. Wylac ciasto na blache i piec 10-15 minut w temp. 220° C 2. Banany przekroic w pol i ukladac na wystudzone ciasto, skropic sokiem z cytryny. 3.MASA: Zelatyne rozmoczyc i rozpuscic. Twarozek, cukier wymieszac. Dodac do zelatyny troche masy twarogowej i dobrze wymieszyc i calosc dodac do reszty masy twarogowej. Ubic kremowke na sztywno i dodac do masy. Calosc nalozyc na banany i schlodzic w lodowce. 4. Po ok. 15 minutach mozna juz polac polewa czekoladowa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Małpie ciasto
Top
Bottom